Van Wonderen kijkt uit naar 'mooi duel' met FC Utrecht: "Ze hebben verschillende wapens"

18 augustus 2023 15:41

Zondagmiddag staat de eerste uitwedstrijd van het seizoen op het programma. In Utrecht wordt om 12.15 uur afgetrapt tegen de plaatselijke voetbalclub. Kees van Wonderen hoopt op een resultaat tegen de ploeg die afgelopen weekend met 2-0 verloor van PSV.

20072023311028 DSC 3136


sc Heerenveen begon zaterdagavond met een driepunter aan de competitie, maar reden tot een glimlach was er niet bij Van Wonderen. "Ik was boos, dat heb ik ook laten blijken", vertelt de trainer bijna een week later. "De groep heeft een signaal gegeven dat ze het ook zo zagen en voelden, dus daar ben ik tevreden mee. Nu moeten we ervoor zorgen dat het de komende keer voorkomen wordt. We hebben het geanalyseerd en proberen het te tackelen."

Voor rust lukte het de Friezen om drie doelpunten te maken. Het was feest in het Abe Lenstra stadion, maar na de pauze lukte het niet om die lijn door te trekken. "We waren door de ondergrens gegaan", is Van Wonderen duidelijk. "Als speler heb ik ook wel eens een wedstrijd gehad waarbij we in de rust met 3-0 voorstonden. Dan denk je soms: er is niks aan de hand, we gaan dingen net eventjes wat minder doen. Maar dan krijg je wat er nu gebeurde: dan ziet het er heel kwetsbaar uit. Dat is niet wat je wilt."

Aan de spelers de taak om nu negentig minuten te voetballen. Makkelijk zal het niet worden weet de trainer, die nog niet kan beschikken over Pelle van Amersfoort en Sven van Beek. "Utrecht heeft verschillende wapens. Het is een ploeg die makkelijk voetbalt, ze hebben veel creativiteit op de zijkant en met Douvikas een spits die makkelijk goals scoort. Daarnaast hebben ze een keeper die zich laat gelden en een sterk centraal duo. Wij kunnen onze borst natmaken. Het wordt een mooi duel", aldus de oefenmeester. Vorig seizoen zag hij zijn team twee keer verliezen van de Domstedelingen. "We hebben vorig jaar twee keer aan het kortste eind getrokken, terwijl we zeker niet de onderliggende partij waren. We willen nu een ander resultaat halen."