Van Wonderen komt in aanloop naar Sparta-thuis met positieve update uit ziekenboeg

25 augustus 2023 15:37

Zondagmiddag staat voor sc Heerenveen de tweede thuiswedstrijd van het seizoen op het programma. Sparta Rotterdam is om 16.45 uur de tegenstander, maar niet de wedstrijd was het grootste gespreksonderwerp in de perszaal. De meeste vragen gingen over de transferperiode. Nog een week hebben clubs de tijd om spelers te halen én te verkopen. Kees van Wonderen hoopt op nog een buitenspeler, maar ook op het middenveld en achterin krijgt de trainer binnenkort weer wat extra opties. Sven van Beek en Pelle van Amersfoort zijn namelijk op de weg terug.

DSC 7497


"Ze trainen al mee met de groep. Als we tijdens de interlandperiode een oefenwedstrijd gaan spelen, dan kunnen ze weer hun eerste minuten maken", aldus Van Wonderen, die zondagmiddag bij een overwinning de trainer van de koploper is. Door Europese verplichtingen komen AZ, FC Twente en PSV dit weekend niet in actie. "Het zou heel mooi zijn, maar is geen doel op zich. We zijn nog steeds bezig om het elftal te formeren en zijn nog niet waar we willen zijn. Dat we na twee wedstrijden zes punten hebben, geeft wel wat rust."

In de eerste thuiswedstrijd werd RKC verslagen, daarna boekte de ploeg een knappe zege op bezoek bij FC Utrecht. "We hebben dingen goed gedaan, maar er moeten ook dingen nog beter", stelt de coach. "We hadden ook moeilijke fases afgelopen weekend. Dat heeft te maken met het stadium waar je in zit. We zijn nog steeds bezig met de instroom van nieuwe jongens. Die twee overwinningen zeggen nog niet dat we het ei van Columbus al hebben gevonden, we zijn nog aan het bouwen."

Nu wacht een krachtmeting met Sparta Rotterdam. Vorig seizoen was het de openingswedstrijd van het seizoen. In het Abe Lenstra stadion werd het 0-0, de uitwedstrijd verloor de ploeg. "Die wedstrijden heb ik niet meer aangehaald", vertelt Van Wonderen. "We zitten in een nieuwe competitie, met nieuwe spelers. Sparta is nog wel te vergelijken met de ploeg van vorig seizoen. Ze hebben veel teamspelers, met veel energie. Het wordt een mooie uitdaging."

 

Bekijk hier de voorbeschouwing met Osame Sahraoui en Anas Tahiri: