Van Wonderen laat Nicolaescu debuteren en neemt vier Akademy-talenten op in wedstrijdselectie

11 augustus 2023 15:02

Zaterdagavond om 18.45 uur is het zover: dan wordt de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen afgetrapt in het Abe Lenstra stadion. RKC Waalwijk komt op bezoek. Kees van Wonderen is blij dat er vanaf nu weer iets op het spel staat. "We gaan weer beginnen, dat is prettig. Na een aantal oefenwedstrijden wil je weer van start. We hebben RKC een aantal wedstrijden gezien", aldus de trainer, die vier Akademy-spelers meeneemt in de wedstrijdselectie.

20072023311028 DSC 3136

 

"Roan van der Plaat, Melle Joop Witteveen, Oliver Braude en Espen van Ee zitten erbij", vertelt de trainer, die tot dusver drie nieuwe spelers mocht verwelkomen. Charlie Webster, Denzel Hall en Ion Nicolaescu zitten allemaal bij de selectie. Laatstgenoemde start meteen in de basis. "Hij mag het meteen laten zien. Dit is de snelste manier om te integreren. Hij is een echte afmaker die we goed kunnen gebruiken. Hij heeft een hele voorbereiding meegemaakt en Europese wedstrijden gespeeld, maar natuurlijk moet hij hier wennen. Zelf zegt hij ook: 'Dit is een hoger niveau'."

Van Wonderen moet het tegen de Waalwijkers doen zonder de geblesseerde Pelle van Amersfoort en Sven van Beek. Daarnaast is Denzel Hall nog niet helemaal fit. "Hij komt eraan", aldus de trainer. "Het liefst had je gehad dat hij ook vijf wedstrijden had gespeeld in de voorbereiding. Idealiter ga je gedurende voorbereiding een elftal smeden. Sommige spelers zijn er nog maar net, anderen moeten nog komen en misschien gaat er ook nog wel iemand vertrekken. Maar meerdere clubs hebben dat", besluit Van Wonderen.