Van Wonderen over tweede seizoenshelft: "We zijn pas veertien duels onderweg"

06 januari 2023 16:57

sc Heerenveen neemt het zaterdagmiddag om 16.45 uur op tegen RKC Waalwijk, dat in de eerste seizoenshelft zes punten minder bij elkaar sprokkelde dan de Friezen. Kees van Wonderen hoopt dat zijn ploeg met een vliegende start begint aan het nieuwe jaar.

22072022296310 22072022296093 DSC 0878


"We willen de lijn doortrekken zoals we geƫindigd zijn. Ik heb de foto laten zien die na de wedstrijd tegen Cambuur gemaakt is, voor de tribune", vertelt de trainer kort na de training, waar behoorlijk wat supporters op afkwamen. Na een wekenlange winterstop en vier besloten oefenwedstrijden hunkert iedereen van de herstart. Ook de spelers lijken er zin in te hebben, afgaande op het fanatisme op het trainingsveld.

"Het was een winterstop die je normaal gesproken niet gewend bent", stelt Van Wonderen, die tevreden terugkijkt op de afgelopen weken. Hij denkt dat de selectie sterker is geworden met de komst van Pelle van Amersfoort. "Hij is een speler die een goede indruk maakt, die echt iets toevoegt. En we hebben met Andries Noppert een keeper die nu ervaring heeft op het allerhoogste niveau. Er zit veel in deze groep, maar dan moet wel alles lukken."

In Waalwijk kan de oefenmeester beschikken over een fitte groep. Het betekent dat Van Wonderen wat te kiezen heeft. "Ik heb steeds gezegd: het team waar je mee begint, is niet het team waar je mee eindigt. Het is een gevecht om je plek te houden of om juist een plaats in de basis te veroveren. We zijn pas veertien duels onderweg, dus er kan nog heel veel gebeuren."