Van Wonderen: "Sahraoui is een heel grote twijfel, maar het wordt per dag beter"

01 september 2023 15:38

Zaterdagavond om 18.45 uur speelt sc Heerenveen tegen Go Ahead Eagles. De grootste vraag tijdens het persmomentje was of Kees van Wonderen dit weekend de beschikking heeft over Osame Sahraoui. Hij verliet woensdag geblesseerd de training.

27082023312049 FP1 3550


"Hij is een heel grote twijfel. Daar moeten we tot morgen op wachten", aldus de oefenmeester. "We denken niet dat het iets groots is. Er zit wel wat zwelling, maar per dag wordt het beter. We hebben vaak genoeg dat een speler opstaat na een tackle en het wel gaat, maar je zag hem meteen hinken. Dit is part of the deal. Ik zeg het ook altijd tegen de spelers: je wilt competitief zijn, dat wil je ook in trainingen, dus dan kun je een tik krijgen. Dat hoort bij de manier waarop wij willen trainen en spelen."

Patrik Wålemark ontbreekt sowieso in de wedstrijdselectie. "Patrik zit in de eindfase van zijn revalidatie, dus die is er niet bij. Hij is een creatieve buitenspeler met een actie, die een goal kan maken", vertelt Van Wonderen, die ook Sven van Beek mist. Pelle van Amersfoort is er wel bij. "Hij stond drie weken aan de kant, maar zit nu weer bij de selectie. Hij zou een gedeelte kunnen spelen."

Transferperiode
Als zaterdag wordt afgetrapt in de Adelaarshorst, is de transferperiode officieel voorbij. Van Wonderen is tevreden. "Ik denk dat de club zich maximaal heeft ingezet om de selectie zo goed mogelijk in te vullen. Je moet kijken naar mogelijkheden en onmogelijkheden. Binnen hetgeen dat kon, is dit het maximale", aldus de trainer, die behoorlijk wat keuzemogelijkheden heeft als alle spelers helemaal fit zijn. "Dan gaat het veroveren van een plekje echt beginnen. Ik denk dat we een mooie groep hebben die heel aardig kan voetballen, met verschillende kwaliteiten en wapens."

"Je hebt altijd een idee over wat je favoriete elftal is, maar het loopt altijd anders. Het elftal waar je het seizoen mee begint, is nooit het elftal waar je mee eindigt", vervolgt Van Wonderen. "Er zijn allerlei ontwikkelingen, in positieve en negatieve zin. Dat hebben we vorig jaar ook gezien met jongens die wegvallen door blessures. In een elftal gebeurt altijd wat."

Stabiliteit
In de middelste linie lijkt de coach behoorlijk wat keuzemogelijkheden te hebben. Simon Olsson, Thom Haye, Pelle van Amersfoort en Anas Tahiri bleven; Luuk Brouwers en Charlie Webster kwamen deze zomer naar het Abe Lenstra stadion. "Webster is een dynamische speler die past in de manier hoe we willen spelen, maar hij moet wennen. Hij is net als Haye, Tahiri en Olsson heel comfortabel aan de bal. Brouwers heeft dat ook. Luuk is verbaal ook heel aanwezig en maakt overtredingen. Dat is ook belangrijk. Vorig seizoen viel daar veel van weg door de blessures van Andries en Sven. Daarom wilden we in het midden ook zo’n type hebben. Dat kan ervoor zorgen dat je stabieler wordt als team."

In de eerste drie wedstrijden zag Van Wonderen zijn ploeg eenmaal de nul houden. Tegen FC Utrecht hield Noppert zijn doel schoon, maar RKC Waalwijk en Sparta Rotterdam wisten wel te scoren. "Vorig jaar waren we aan het begin verdedigend stabiel. We waren een van de minst gepasseerde ploegen, maar op een gegeven moment is dat weggevallen. Dat is nog steeds niet helemaal terug. Ik vind dat die stabiliteit weer in het team moet komen."