Van Wonderen stelt Noppert op tegen Go Ahead Eagles: "Andries is een meerwaarde"

26 mei 2023 14:39

Zondagmiddag staan sc Heerenveen en Go Ahead Eagles tegenover elkaar in het Abe Lenstra stadion. Om 14.30 uur wordt de laatste competitiewedstrijd van het seizoen afgetrapt. Kees van Wonderen had in de perszaal goed nieuws te melden. Andries Noppert staat weer onder de lat, nadat hij maanden ontbrak door een blessure.

DSC03319


"Andries gaat keepen. Dat is mooi nieuws. De laatste anderhalve week traint hij mee met de groep. Nu is hij klaar voor een rentree. Deze wedstrijd was voor hem een stip aan de horizon. Hij wil heel graag en denkt dat ‘ie er klaar voor is", vertelt de trainer, die daardoor Xavier Mous teleur moest stellen. "Hij vindt het jammer, maar ik heb niet getwijfeld. Andries is met zijn kwaliteiten een meerwaarde. Het is leuk voor hem, maar ook voor de fans."

Noppert speelt, maar wie in het hart van de defensie voor hem staan, is nog een vraagteken. "We hebben wat klachten in het centrum", aldus Van Wonderen, die Pawel Bochniewizc afgelopen weekend ook al moest missen tegen PSV. Nu is ook Jeffrey Bruma een twijfelgeval. "Ze zijn allebei niet okselfris. Ze hebben wel getraind, maar het piept een beetje. Ik verwacht overigens niet dat ze er beide niet zijn."

De trainer hoopt uiteraard dat dit weekend niet de laatste negentig minuten van de voetbaljaargang op het programma staan. De play-offs lonken. Vorig seizoen stonden beide clubs ook tegenover elkaar bij het competitieslot. De trainer van de Friezen zat toen bij de Deventaren op de bank. Hij zag de thuisploeg destijds met 3-1 winnen. Nu hoopt hij aan de goede kant van het scorebord te staan. "We willen de lijn van PSV-uit doortrekken. We hebben laten zien dat we het zulke ploegen moeilijk kunnen maken. Nu moeten we onszelf in eigen huis belonen."