Van Wonderen treft koploper: "Gaan er wel met zelfvertrouwen naartoe"

06 december 2023 14:40

sc Heerenveen gaat donderdagavond om 18.45 uur op bezoek bij PSV, de koploper van de Eredivisie. Kees van Wonderen weet dat de Eindhovenaren nog nergens punten hebben laten liggen, maar reist niet met de staart tussen de benen af naar de Lichtstad. Ook de Friezen zijn goed op dreef met vier overwinningen uit de laatste vijf competitieduels.

20072023311028 DSC 3136


"Of het een goed moment was om ze te treffen, weten we achteraf pas", antwoord de trainer. Hij heeft net de vraag gekregen of het gunstig is om tegenover de koploper te staan na de topduels met Sevilla en Feyenoord. "Het zou inderdaad kunnen dat de spanning er nu wat van afgaat, omdat ze naar die wedstrijden hebben toegewerkt. Maar hun trainer kennende, gaat hij er juist nu opzitten. We weten dat PSV heel goed in elkaar zit, ze ogen heel sterk. Niet voor niets zijn ze de ongeslagen koploper en zitten ze bij de laatste zestien van de Champions League."

Van Wonderen is benieuwd wat zijn ploeg kan inbrengen tegen de koploper. "We hebben in een eerdere fase al tegen Feyenoord gespeeld, die daar het dichtst bij in de buurt komen, gespeeld. Toen waren we eigenlijk kansloos, maar toen zaten we ook in een andere fase met ons elftal. Er is een heel duidelijk verschil, daar hoef je niet moeilijk over te doen. Wij moeten een goede dag hebben en zij een mindere, wil je in de buurt komen. Maar ik laat me graag verrassen."

De oefenmeester zag zijn team in de voorbije weken stappen zetten én resultaten pakken. "Er is onderling een betere afstemming. We gaan er wel met zelfvertrouwen naartoe", aldus van Wonderen, die nog niet kan beschikken over Pawel Bochniewicz. "Hij is weer op het veld, maar traint nog niet met de groep. Ik hoop dat hij de komende week wel die stap maakt. wellicht kan hij dan nog onderdeel zijn van de selectie tegen Volendam en Vitesse in de beker."