Van Wonderen verwacht geen 'appeltje-eitje': "Dat is scorebordjournalistiek"

20 januari 2023 14:22

sc Heerenveen neemt het zondagmiddag om 12.15 uur op tegen FC Groningen. De laatste zes duels tussen beide ploegen in Friesland leverden vijf remises op, maar vorig jaar bleven de drie punten wel in het Abe Lenstra stadion. Door twee treffers van Sydney van Hooijdonk en een doelpunt van Sven van Beek werd het 3-1.

12082022298023 DSC3084


De statistieken laten zien dat de clubs de laatste seizoenen weinig voor elkaar onder doen. Momenteel laat de stand op de ranglijst wel een duidelijk gat zien tussen de ploegen. De Friezen staan achtste, de bezoekers vijftiende. Van Wonderen is echter op zijn hoede. "Groningen heeft een behoorlijke groep. Ze gaan echt niet eindigen op twaalf punten. Wij zien het daarom niet als een appeltje-eitje, dat is echt scorebordjournalistiek."

"Ze hebben een nieuwe coach, die ook zijn eigen ideeën heeft. Dat heeft tijd nodig. Ik hoop voor ze dat het beter gaat worden, maar wel pas na zondag", vervolgt de trainer, die de tegenstander niet wijzer wil maken over de opstelling. "Ik zeg daar nooit wat over, dus ook nu niet."

Zondagmiddag zal Ché Nunnely sowieso nog niet in actie komen. De aanvaller is na een proefperiode officieel speler van sc Heerenveen, maar dit duel komt nog te vroeg. "Hij zit niet bij de groep. Hij heeft pas twee weken training gehad", aldus Van Wonderen, die ook niet kan beschikken over de langdurig geblesseerde Sven van Beek. "Verder hebben we een fitte groep. We staan voor een week met drie wedstrijden. Daar moeten we wel naar kijken. Maar we focussen ons eerst op Groningen, dat is het belangrijkste op dit moment."

 

Pelle van Amersfoort en Joost van Aken blikken vooruit: