Van Wonderen waakt voor 'opportuun' Fortuna en is blij voor scorende Sarr

24 januari 2023 16:56

sc Heerenveen neemt het woensdagavond op tegen Fortuna Sittard, de huidige nummer dertien van de Eredivisie. Eerder dit seizoen stonden de clubs in het Abe Lenstra stadion al tegenover elkaar. De ploeg van Kees van Wonderen trok toen aan het langste eind met een 2-1 overwinning. Die driepunter geeft geen garanties voor dit duel, weet de oefenmeester.

27082022298544 FPH3702
Kees van Wonderen geeft Simon Olsson aanwijzingen in de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard


"Fortuna is een ploeg die moeilijk te voorspellen is, maar het wordt zeker niet makkelijk. Ze spelen met tien man gelijk tegen PSV en zijn in staat om van veel ploegen te winnen, zeker in eigen huis. Het spel is heel opportuun. Ze zoeken Yilmaz, met veel beweging op de zijkanten", aldus Van Wonderen, die zijn team afgelopen zondag met 3-1 zag winnen van FC Groningen. Daardoor staan de Friezen nu op de zevende plaats met 27 punten op de teller.

"Iedereen is fit, de ploeg staat er goed voor. Een overwinning geeft altijd een goed gevoel", vervolgt de trainer. Amin Sarr was zondagmiddag de uitblinker bij de thuisploeg met twee doelpunten. De aanvaller stond de voorbije weken gepositioneerd aan de linkerkant, maar kreeg nu de kans in de punt. Daar toonde hij direct zijn klasse. "Amin heeft het gevoel van scoren echt nodig. Hij hikte echt tegen die goal aan. Dan ga je kijken: hoe kan je hem beter in zijn vel krijgen? Ik vind dat hij het ook aan de linkerkant moet kunnen invullen, maar als blijkt dat het er niet uitkomt, moet je verder schakelen. Dat het er nu uitkomt, is alleen maar mooi." 

Door de positiewijziging van Sarr, is er in de basisploeg een plek vrijgekomen voor Antoine Colassin. De aanvaller, die met koopoptie gehuurd is van Anderlecht, maakt een goede indruk. "Hij doet het goed en we hebben Ché Nunnely ook nog, al is hij er nu nog niet bij."