Van Wonderen ziet 'ander' FC Volendam: "Moeten we op voorbereid zijn"

10 januari 2023 17:26

sc Heerenveen neemt het woensdagavond op tegen FC Volendam in het bekertoernooi. De ploegen wisten in de vorige ronde een amateurvereniging uit te schakelen en werden daarna aan elkaar gekoppeld. Kees van Wonderen, die niet kan beschikken over de geschorste Tibor Halilovic en de geblesseerde Sven van Beek, hoopt dat het bekeravontuur na deze wedstrijd nog niet voorbij is.

28102022301253 FPH4155


"We hebben een domper gehad met Sven. Dat blijft als een deken over het elftal hangen. Hij is een rots in de branding, het anker van je elftal valt weg", begint Van Wonderen, die laat weten dat Joost van Aken daardoor in de basis begint. "In de oefenwedstrijd tegen FC Twente heeft hij zestig minuten gespeeld. Hij zal dus normaal gesproken niet de hele wedstrijd spelen. Syb van Ottele heeft ook niet alles kunnen spelen door ziekte. Zij moeten elkaar afwisselen."

FC Volendam speelde dit seizoen al twee wedstrijden in Friesland. In het bekertoernooi werd Harkemase Boys met 1-5 verslagen en in competitieverband pakte de ploeg afgelopen weekend drie punten tegen Cambuur. "Ze hebben nu een andere speelstijl met vijf verdedigers. Daar moeten we op voorbereid zijn. We gaan er vanuit dat het nu weer zo ingevuld gaat worden, omdat ze een geweldige start van de tweede seizoenshelft hebben gehad."

De laatste zes officiële duels waarin de clubs tegenover elkaar stonden, eindigden in zeges voor sc Heerenveen. Dit seizoen werd het in competitieverband 1-3, door treffers van Sydney van Hooijdonk, Mats Köhlert en Amin Sarr. "We spelen thuis en kunnen voor het eerst de nieuwe kleedkamer gebruiken. Dat geeft een extra stimulans", aldus de oefenmeester, die Xavier Mous laat keepen. "Hij heeft het verdiend en kan op deze manier ritme houden. Dat is heel belangrijk."