Van Wonderen ziet ontwikkeling bij zijn ploeg: "Je moet jezelf uiteindelijk belonen"

17 maart 2023 12:05

Voor sc Heerenveen staat zondag de wedstrijd met FC Groningen op het programma. De ploeg van trainer Kees van Wonderen staat om 12.15 uur aan de aftrap in stadion Euroborg.

18012022287495 DSC 2613

 

Afgelopen weekend verloor Heerenveen in eigen huis van Ajax met 2-4. Desondanks zag Van Wonderen tegen de Amsterdammers ook aanknopingspunten: "Ik vond het positief dat we bleven knokken en probeerden er weer een wedstrijd van te maken. Al met al zie ik op het veld een goede ontwikkeling, maar je wil het wel vertaald zien in resultaten en dat ontbreekt nog."

Tegenstander FC Groningen verloor afgelopen zaterdag met 1-0 van AZ en staat zeventiende in de Eredivisie. Toen de ploegen eerder dit seizoen tegenover elkaar stonden in het Abe Lenstra stadion, werd het 3-1 voor de thuisploeg. Amin Sarr was goed voor twee doelpunten en Pelle van Amersfoort maakte de andere treffer. Van Wonderen verwacht komende zondag allesbehalve een makkelijke wedstrijd: ''Ze zijn nu weer aan het opkrabbelen en hebben de dingen beter voor elkaar."

"Ook hebben ze een aantal spelers weer terug in het elftal", vervolgt de oefenmeester. "Om een goed resultaat te halen moeten wij onze lijn door gaan trekken, zoals we die qua spel in hebben gezet. Dus goed zijn in balbezit, kansen creëren en uiteindelijk jezelf belonen. En uiteraard minder goals weggeven. Het gaat denk ik, als je de twee ploegen tegenover elkaar zet, een close call worden.''

De oefenmeester kan voor het duel van komende zondag in ieder geval weer beschikken over Daniel Karlsbakk. De Noorse spits zat afgelopen weekend thuis met griep, maar is inmiddels hersteld. ''Behalve Andries Noppert en Sven van Beek is verder iedereen fit.''