Vijf overwinningen in de Akademy: Onder 14 zorgt voor spektakelstuk

27 november 2023 12:07

sc Heerenveen won zaterdagavond met 3-0 van Fortuna Sittard, maar dat was niet het enige goede resultaat dit weekend. Ook in de Akademy was genoeg te juichen met vijf overwinningen. Daarbij sprong de zege van Onder 14 het meest in het oog met een 6-3 uitslag.

25112023314727 DSC 4444

Onder 21 verliest van PEC
Er stond dit weekend een wedstrijd met grote belangen op het programma: O21 nam het op tegen PEC Zwolle, dat evenveel punten had als de Friezen. De winnaar zou goede zaken doen, aangezien de nummers één en twee promoveren na de winterstop. De Zwollenaren pakten de drie punten. Het werd 1-3. Xavi Woudstra had de thuisploeg nog wel op voorsprong gezet, maar de bezoekers konden de stand omdraaien. O21 staat nu op de derde plaats met 23 punten uit twaalf wedstrijden.

Onder 18 wint
Eser Gürbüz was zaterdag de grote man bij O18, dat met 1-2 wist te winnen van De Graafschap. De aanvaller gaf in de zeventiende minuut de assist bij de openingstreffer van Jesse Hellinga en was in de tachtigste minuut verantwoordelijk voor de winnende treffer. Uit een vrije trap schoot hij raak. Na elf wedstrijden heeft de ploeg zestien punten. Daarmee staat het team derde op de ranglijst. De nummers één en twee hebben vier punten voorsprong, maar O18 heeft een wedstrijd minder gespeeld.

Onder 16 blijft koploper
O16 is bezig aan een goed seizoen, wat al wekenlang resulteert in de bovenste plaats op de ranglijst. Zaterdag werd VVV-Venlo verslagen. Waar Jesse Hellinga bij O18 de openingstreffer scoorde, deed zijn broertje Hidde dat in deze wedstrijd. Flynn Macnack verdubbelde de score. Hij reageerde alert na een gemiste strafschop, waardoor hij de rebound binnen kon werken. Na twaalf speelrondes heeft de ploeg 29 punten.

Onder 15 maakt het spannend
Spannend was het zaterdag bij O15, dat met 3-2 wist te winnen van AFC. De Friezen kwamen met 2-0 voor door doelpunten van Jerayno Schaken en Felix Sleijfer, maar daarna deden de Amsterdammers wat terug. Roano Reinbergen bracht de marge weer naar twee. Toch werd het nog spannend, want de bezoekers uit de hoofdstad kwamen nogmaals terug. Uiteindelijk werd de voorsprong wel over de streep getrokken.

Onder 14 scoort zes keer
Doelpunten waren er zaterdag genoeg bij O14. Tegen NEC werden maar liefst negen doelpunten gemaakt: drie voor de Nijmegenaren en zes voor de Friezen. Heerenveen kwam in de derde minuut op voorsprong via Fimme Kroes, maar na een kwartier had NEC de voorsprong overgenomen. Givencio Getrouw zorgde voor de gelijkmaker, maar weer kwam de thuisploeg op voorsprong. De 3-3 was van Joey Schuiling, waarna ook Jens Oppers, Bodhy van de Giesen en Getrouw nog scoorden.

Onder 13 verliest knotsgek duel
Nummer vier O13 nam het zaterdag op tegen AZ, de nummer twee op de ranglijst. De Friezen wisten uitstekend tegenstand te bieden, maar trokken toch aan het kortste eind. Het duel eindigde in 5-4 voor de Alkmaarders. Natu Teckle en Sky Martha maakten namens sc Heerenveen beiden twee doelpunten.

Jong sc Heerenveen Vrouwen wint
De beloftenploeg van sc Heerenveen Vrouwen heeft gewonnen van Excelsior. Aymee Altena zorgde na een kwartier voor de voorsprong, waarna de marge twintig minuten voor tijd verdubbeld werd. Amber Faber zorgde voor het laatste doelpunt. Het was voor de ploeg de tweede zege van dit seizoen.