Akademy: Onder 16 bereikt kwartfinale van bekertoernooi

15 januari 2024 10:45

Voor de eerste selectie van sc Heerenveen begon zaterdagavond de tweede seizoenshelft en ook in de Akademy stonden de eerste wedstrijden weer op het programma. Onder 15 en Onder 16 mochten in het bekertoernooi aan de bak. De oudste leeftijdscategorie plaatste zich voor de kwartfinale door met 4-1 te winnen van ADO Den Haag.

11112023314018 DSC 3186

Onder 16 wint

FC Groningen werd in de vorige ronde al uitgeschakeld door O16 en nu was ADO Den Haag het slachtoffer op Sportpark Skoatterwâld. Bij rust stond het 2-0 voor de Friezen door twee treffers van Ivan Rudic, waarna Kirayno Schaken in de tweede helft ook tweemaal wist te scoren. De bezoekers maakten nog de 4-1, maar spannend werd het niet meer. Daardoor gaat sc Heerenveen door naar de kwartfinale.

Onder 15 verliest
In de vorige bekerronde haalde O15 uit door met 0-7 te winnen van FC Emmen, maar nu zat dat er niet in tegen Helmond Sport/VVV-Venlo. Al snel was de marge drie in het voordeel van de bezoekers. Zion Smit deed nog wel iets terug, maar een echte comeback zat er niet in. Na rust scoorden de gasten nog tweemaal, waardoor het bekeravontuur voorbij is.