Akademy: Onder 21 boekt overwinning, Onder 18 speelt gelijk

26 februari 2024 11:51

sc Heerenveen won zondagavond van FC Volendam met 0-4. In de Akademy lukte het de Onder 21 om met drie punten van het veld te stappen tegen FC Dordrecht. Onder 18 leek ook op weg naar een driepunter, maar die ploeg moest uiteindelijk genoegen nemen met een punt door een late tegentreffer.

24022024317107 DSC 1017

Onder 21 wint
Na twee nederlagen was het zaterdag weer eens raak voor O21. De ploeg won met 3-1 van FC Dordrecht, waardoor de Friezen nu zes punten hebben na vier duels. Melle Joop Witteveen zette sc Heerenveen in de twintigste minuut op voorsprong. In de veertigste minuut werd het gelijk, maar na de pauze liep de thuisploeg uit. Dimitris Rallis scoorde een kwartier voor tijd de 2-1, waarna Ilyas El Moussaoui in de blessuretijd voor het slotakkoord zorgde.

Gelijkspel voor Onder 18
Zaterdag leek O18 op weg naar een zege tegen FC Twente/Heracles Academie, maar in de negentigste minuut kwamen de bezoekers toch nog op gelijke hoogte: 1-1. Eser Gürbüz zette de Friezen binnen het kwartier op voorsprong, maar het bleek uiteindelijk niet genoeg voor een overwinning. Voor sc Heerenveen was het de tweede remise op rij. De ploeg heeft nu vijf punten uit vier wedstrijden.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door sc Heerenveen Akademy (@scheerenveen_akademy)

Nederlaag voor Onder 15
O15 verloor dit weekend voor het eerst in de voorjaarscompetitie. Waar de eerste twee wedstrijden gewonnen werden, eindigde het duel met NAC Breda in een 4-1 nederlaag. In de achtste minuut kwam de pompeblêdenformatie nog wel op voorsprong via Felix Sleijfer, maar de thuisploeg wist de stand om te draaien. Bij rust was het 2-1, waarna de Bredanaars in de tweede helft nog tweemaal scoorden.

Eerste puntverlies voor Onder 13
O13 heeft voor het eerst punten verloren in de voorjaarscompetitie. Van FC Utrecht werd met 4-2 verloren. De Friezen waren de eerste helft de betere ploeg en stonden bij rust met 0-1 voor. Na de pauze scoorden de Domstedelingen viermaal, waarna Heerenveen de nederlaag nog wel iets dragelijker maakte met een tweede treffer. Sky Martha en Brooklyn Tangie scoorden namens de Friezen, die nu tweede staan met twaalf punten uit vijf duels.

Jong sc Heerenveen Vrouwen nog puntloos
Jong sc Heerenveen Vrouwen moet nog wachten op de eerste punten in de voorjaarscompetitie. Na drie wedstrijden staat de teller nog op nul. Jong Excelsior Vrouwen was dit weekend met 1-4 te sterk. Demi Werther zorgde nog wel voor de openingstreffer in minuut 58, maar daarna klapten de Rotterdammers er overheen met vier doelpunten in het laatste halfuur.

Twee sc Heerenveen-teams verliezen oefenduel van Brondby IF
Onder 14 en Onder 12 hoefden dit weekend niet in actie te komen in competitieverband, maar toch rolde de bal voor beide teams. Ze namen het op tegen de leeftijdsgenoten van Brondby IF uit Kopenhagen, die momenteel in Heerenveen zijn voor een trainingskamp. O14 verloor met 1-3 van de Denen, terwijl O12 met 6-7 aan het kortste eind trok.