Akademy: zes wedstrijden leveren achttien punten op

29 januari 2024 11:25

De lach was zaterdag veelvuldig te zien bij de jeugdspelers van sc Heerenveen. Ook niet zo vreemd, want alle teams pakten drie punten. Onder 18 en Onder 15 wonnen met drie doelpunten verschil, terwijl Onder 12 met maar liefst 11-5 won van PEC Zwolle.

30092023313277 DSC 7550

Onder 21 wint
Twee keer kon O21 dit weekend juichen tegen ADO Den Haag. In minuut 38 maakte Melle Joop Witteveen de eerste treffer van de wedstrijd, waarna spits Amir Ismaïl de marge verdubbelde in de tweede helft. Daardoor is de ploeg goed begonnen aan de voorjaarscompetitie. Eigenlijk stond een week geleden het eerste duel al op het programma, maar die werd toen afgelast.

Drie (doel)punten bij Onder 18
Waar O21 tweemaal wist te scoren in een wedstrijd tegen de talenten van ADO, deed O18 dat één keer vaker. Na negentig minuten stond er een 3-0 stand op het scorebord. Jimte Scholten zorgde na een halfuur spelen voor de openingstreffer, waarna Ruben Veer en Damy Bernardina in de tweede helft een doelpunt meepikten.

Onder 16 wint uitduel
O16 moest zaterdag naar Tilburg voor de competitiewedstrijd tegen Willem II. De spelers stapten na het duel met een goed humeur in de bus richting huis, want de punten zaten in de tas. Al vroeg in de wedstrijd maakte Kobus Bruinsma de openingstreffer, waarna Yannick Hut er na een klein halfuur 0-2 van maakte. Daarna werd er niet meer gescoord.

Onder 15 wint na rode kaart
Het kon dit weekend echt niet op qua resultaten, want ook O15 pakte de volle buit. Spartaan’20 werd met 1-4 aan de kant gezet. De thuisploeg kwam wel op voorsprong, maar in de dertigste minuut kwamen de teams weer op gelijke hoogte door Joey Schuiling. Een paar minuten later kregen de Friezen nog een boost, toen de tegenstander met een man minder door moest wegens een rode kaart. Heerenveen trok daarna de overwinning naar zich toe door treffers van Koen Westers, Roano Reinbergen en Jerayno Schaken.

Zege voor Onder 13
Na twee wedstrijden heeft O13 zes punten gepakt. Zaterdag werd in Eindhoven gewonnen van PSV O13-2 met 1-31-3. Dévon Snell maakte één doelpunt en Natu Tekle was verantwoordelijk voor de andere twee Friese doelpunten.