Kees van Wonderen en Thom Haye blikken vooruit op duel met NEC: "We zijn ons aan het ontwikkelen"

08 maart 2024 15:10

Zondagmiddag gaat sc Heerenveen op bezoek in Nijmegen, waar NEC de tegenstander is. De Friezen kunnen met vertrouwen afreizen naar Gelderland, want de laatste twee wedstrijden werden gewonnen. Kees van Wonderen en Thom Haye zien een stijgende lijn, maar kennen ook de kwaliteiten van de aankomende tegenstander.

DSC 2722


"Wij zijn ons aardig aan het ontwikkelen. De laatste twee wedstrijden scoren we zes keer en krijgen we geen doelpunt tegen. Van de laatste vier duels hebben we drie gewonnen", vertelt Van Wonderen. Haye vult aan: "Ik hoop dat we de reeks die we hebben ingezet door kunnen trekken. We hebben de laatste wedstrijden een bepaalde stabiliteit in het team gekregen. Ik hoop dat we dat in zo’n lastige uitwedstrijd ook kunnen laten zien."

Zowel de Friezen als de Gelderlanders pakten uit de laatste vijf competitiewedstrijden tien punten. De laatste vijf duels die ze tegenover elkaar stonden, gingen ook gelijk op. Beide teams wonnen een keer en drie keer eindigde de krachtmeting onbeslist. "We zijn beide ploegen die willen voetballen. Daardoor zijn het leuke wedstrijden om te spelen", zegt Haye. Van Wonderen: "Het wordt een interessante strijd. Ze hebben heel veel voetballend vermogen, durf, lef en dynamiek. Ze zijn Matsson kwijtgeraakt, maar daarvoor is Tjaronn Chery in de plaats gekomen. Het zit heel goed in elkaar."

Zondagmiddag zijn Ion Nicolaescu en Luuk Brouwers niet van de partij. Beide spelers revalideren van een blessure. "Met Nico gaat het wel de goede kant op. Hij heeft nog geen terugslag gehad, dus dat is mooi", aldus de trainer. "De blessure van Luuk lijkt mee te vallen. Er is geen grote schade gevonden aan zijn hamstring, dus we hopen dat hij er na de interlandperiode weer bij is. Hoe we hem gaan vervangen, zullen jullie zondag zien. We hebben meerdere keuzes om het in te vullen."