Kees van Wonderen waakt voor onderschatting tegen RKC: "Ze staan te laag"

29 maart 2024 15:29

Zaterdagavond om 20.00 uur neemt sc Heerenveen het in Noord-Brabant op tegen RKC. Het is de eerste wedstrijd na de interlandperiode, waarin maar liefst acht spelers op het vliegtuig stapten om voor hun land uit te komen. Kees van Wonderen zag Hussein Ali niet helemaal fit terugkeren van zijn uitstapje met Irak en ook Luuk Brouwers kan tegen de Waalwijkers nog niet in actie komen.

11102023313649 DSC 5298 (1)


Van alle internationals waren Nathan Tjoe-A-On en Thom Haye het langst onderweg de afgelopen dagen. Zij vlogen eerst naar Jakarta en daarna naar Hanoi in Vietnam om vervolgens weer voet op Nederlandse bodem te zetten met zes punten op zak. "Het was heel mooi om mee te maken. Vooral de thuiswedstrijd vond ik bijzonder, om te spelen voor al die mensen", aldus de verdediger. Haye deed wegens papierwerk alleen in de uitwedstrijd mee. "Toen ik het volkslied hoorde, dacht ik: nu gaat het echt beginnen. Het was echt heel mooi", vertelt de middenvelder.

"Als je ze er naar vraagt, verschijnt er bij beide jongens een glimlach op hun gezicht. Ze hebben er lang naar uitgekeken en hadden beiden een assist", vertelt Van Wonderen, die alle internationals pas donderdag weer kon begroeten. Een van hen was Ion Nicolaescu, die bij Moldaviƫ tweemaal inviel en een strafschop benutte. Het waren zijn eerste minuten na een lange blessure.

"Ion heeft dertig minuten en driekwartier gespeeld. Daar zit een mooie opbouw in. Vooraf hebben we met hem gesproken. Hij vond het zelf ook niet verstandig om twee hele wedstrijden te spelen. Nico kan dit weekend een helft meedoen", aldus Van Wonderen, die de spits eerder dit seizoen tegen RKC zag scoren. In de eerste wedstrijd van het seizoen werd het 3-1 voor de Friezen.

"In de thuiswedstrijd was de eerste helft oke, maar in de tweede helft hadden we het moeilijk", blikt Van Wonderen terug. "Sowieso vind ik dat RKC te laag staat. Ze hebben best een aardig elftal. Ze wonnen thuis van FC Twente en verloren de uitwedstrijd bij Feyenoord maar nipt. Dit is dus een mooi meetmoment."