Kees van Wonderen ziet Ion Nicolaescu terugkeren in selectie voor 'mooie uitdaging'

15 maart 2024 15:19

Zondagmiddag om 14.30 uur komt Feyenoord op bezoek in het Abe Lenstra stadion. Kees van Wonderen is blij dat het weer over voetbal kan gaan. De trainer moest de voorbije dagen vooral over zijn eigen toekomst praten, aangezien aan het begin van de week bekend werd dat hij sc Heerenveen gaat verlaten aan het einde van het seizoen. "Het was een bewogen weekje, maar nu kijken we vooruit. De blik gaat op de wedstrijd", aldus de oefenmeester.

18012022287495 DSC 2613


Als er dit weekend afgetrapt wordt in het Abe Lenstra stadion, zal Luuk Brouwers niet bij de selectie zitten. De middenvelder viel tegen PEC Zwolle uit met een hamstringblessure en is daar nog niet van hersteld. "Luuk gaat het niet redden", bevestigt Van Wonderen. "Hij hoopte even dat ‘ie deze wedstrijd ging halen. Gisteren trainde hij mee, maar dat ging nog niet naar wens. Het zou mooi zijn als hij er tegen RKC weer bij is."

Wie wel minuten kan maken, is Ion Nicolaescu. De spits stond maandenlang aan de kant, maar maakt nu zijn rentree in de selectie. "Hij zou in het laatste gedeelte iets kunnen betekenen. Ion kan een kwartier of twintig minuten meedoen", aldus de trainer, die in de Kuip met 6-1 verloor van Feyenoord. "Dat was de enige wedstrijd dit seizoen dat we volslagen kansloos waren. Maar onze situatie is nu heel anders dan toen. Sven van Beek kwam net terug van een blessure en kon maar een helft meedoen, Luuk Brouwers was nog niet zo lang bij ons en Thom Haye ontbrak op het middenveld."

De ploeg heeft na die nederlaag een goede ontwikkeling doorgemaakt, aldus Van Wonderen. Toch weet hij dat ook nu een resultaat geen makkelijke opgave wordt. "We treffen een van de twee beste ploegen in Nederland aan. Een team dat Champions League-niveau kan aantikken. Wij moeten ons daar mee meten. Het is een mooie, maar loodzware uitdaging. Tegen dat soort ploegen moet je top zijn."