Simonis blijft hopen op play-offs, met Noppert onder de lat: "Hij maakt een goede indruk"

02 mei 2024 15:09

Vrijdagavond speelt sc Heerenveen tegen Almere City FC om 20.00 uur. Of Kees van Wonderen dat duel bijwoont, is nog niet bekend. De oefenmeester van de Friezen is ziek, waardoor zijn assistent-trainer Paul Simonis de pers te woord stond. Hij vertelde dat Andries Noppert onder de lat staat in het Yanmar Stadion. "Hij maakt de laatste weken een goede indruk op de training en oogt fris."

28062022296233 Koudum 8905


"Laten we even vooropstellen dat het niets met het verlies van afgelopen donderdag te maken heeft, dat was gewoon een collectief falen", stelt Simonis. "We denken dat dit een goed moment is om Andries onder de lat te zetten, omdat hij het goed heeft gedaan op de trainingen. Natuurlijk heeft iedereen het over deze wissel, daar is al veel om te doen geweest. Maar er zijn meerdere spelers die na donderdag niet gaan spelen."

Heerenveen kan de punten vrijdag goed gebruiken, wil het tot het einde van het seizoen nog ergens voor spelen. De play-offs zijn nog steeds niet uit zicht, al is het gat met nummer negen Go Ahead Eagles zes punten. Sparta heeft een punt meer dan de Deventenaren, maar Simonis kijkt vooral naar dat team. Helemaal omdat de Friezen nog tegen de Rotterdammers spelen in de laatste speelronde. "Zij hebben geen makkelijk schema met uitwedstrijden tegen PSV en Utrecht. Als wij zelf de komende twee wedstrijden winnen, kan dat laatste duel nog ergens om gaan", aldus de assistent-trainer. "We spelen echt ergens voor, dat is leuk. We gaan er vol voor."

Maar tegelijkertijd weet Simonis dat het geen makkelijke opgave wordt om te winnen in Flevoland. "Ajax, AZ en Utrecht konden daar bijvoorbeeld niet winnen", stelt hij. "Alle credits naar Almere. Ik vind het echt knap wat zij hebben gedaan met minimale middelen. Ze hebben een heel eigen speelwijze, heel radicaal. Zij maken het alle tegenstanders lastig door hoog af te jagen, in combinatie met het veld dat lange tijd niet geweldig was. Daardoor is het moeilijk om je spel te spelen."