Van Wonderen snapt sentiment: "Het betekent dat de club leeft"

26 januari 2024 15:56

sc Heerenveen speelt zondagmiddag om 12.15 uur de eerste thuiswedstrijd van het jaar. AZ komt op bezoek in het Abe Lenstra stadion, waar al een tijdje gewacht wordt op een driepunter. In de vorige speelronde werd ruim verloren van Excelsior, maar Kees van Wonderen is niet in paniek. Hij heeft er alle vertrouwen in dat zijn ploeg gaat stijgen op de ranglijst in de tweede seizoenshelft.

DSC 2046


"We spelen een heel slechte wedstrijd, daar loop ik niet voor weg. We kwamen op alle vlakken tekort", blikt Van Wonderen nog even terug op de nederlaag. "Ik snap het sentiment. Als je voor Heerenveen bent, wil je een winnend en vechtend team zien. We hebben al even niet gewonnen, dat geeft een onbevredigend gevoel. De een zegt dat de trainer tijd moet krijgen, terwijl de ander er klaar mee is. Iedereen mag er iets van vinden, dat vind ik helemaal niet erg. Het betekent juist dat de club leeft."

"Ik moet het proces blijven volgen", vervolgt de oefenmeester, die naar het grotere plaatje kijkt. "We hebben uit zeven wedstrijden één punt gepakt, maar daarna hebben we weer resultaten gehaald. In de laatste wedstrijden lukte het niet. Tegen FC Volendam waren we niet super slecht, maar we konden niet door de gesloten defensie komen. Daarna kwam Vitesse. Iedereen verwacht dan dat je daar even van wint, maar dat is niet zo. Tegen PEC hadden we genoeg kansen om te winnen."

Zondagmiddag staat een ontmoeting met de nummer vier van de Eredivisie op het programma. Wat de opstelling is, wil de trainer niet verklappen. "Ik ga niks zeggen over hoe we gaan beginnen. Ion Nicolaescu is er sowieso niet en Hussein Ali is nog op de Azië Cup. Daniel Karlsbakk is wel weer terug", besluit Van Wonderen.


Foto's van de training: