Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen
hoofdsponsor-ausnutria

Acht punten uit laatste vijf duels voor PEC Zwolle

Gepubliceerd op 3 mei 2017 12:00

Voor sc Heerenveen staat zondag de laatste uitwedstrijd van het seizoen op het programma. PEC Zwolle is de tegenstander. Het elftal van trainer Ron Jans wist in eigen stadion vier overwinningen in de wacht te slepen.

thuisreeks-PEC

De laatste thuisbeurt van PEC Zwolle, tegen Heracles Almelo, ging met 1-2 verloren. Daarmee blijven de Zwollenaren bezig aan een moeizaam thuisseizoen. Met vier thuiszeges heeft PEC Zwolle samen met Go Ahead Eagles de minste thuisoverwinningen achter de naam staan.

PEC Zwolle kwam voor eigen publiek zes maal niet tot scoren en stond in drie duels geen tegentreffer toe. Met 17 doelpunten is PEC Zwolle  één van de minst productieve thuisclubs van de Eredivisie. Alleen Roda JC en Willem II (16) scoorden in eigen huis minder vaak. Overigens wist PEC Zwolle in de laatste zeven duels iedere keer het net te vinden.

Bijna alle thuisduels leverden doelpunten op. Alleen in de wedstrijden tegen Roda JC en Willem II bleef het 0-0. De laatste vijf thuisduels leverden PEC Zwolle met twee overwinningen en twee gelijke spelen acht punten op. Daarbij zat onder meer een knap gelijkspel tegen koploper Feyenoord (2-2). Alleen Go Ahead Eagles (32) incasseerde thuis meer doelpunten dan PEC Zwolle (27).

Thuisduels PEC Zwolle    
PEC Zwolle Sparta Rotterdam 0-3
PEC Zwolle PSV 0-4
PEC Zwolle FC Utrecht 1-1
PEC Zwolle AZ 0-2
PEC Zwolle ADO Den Haag 2-1
PEC Zwolle Go Ahead Eagles 3-1
PEC Zwolle Roda JC 0-0
PEC Zwolle FC Groningen 0-4
PEC Zwolle Willem II 0-0
PEC Zwolle Ajax 1-3
PEC Zwolle FC Twente 1-2
PEC Zwolle NEC 2-0
PEC Zwolle Vitesse 3-1
PEC Zwolle Excelsior 1-1
PEC Zwolle Feyenoord 2-2
PEC Zwolle Heracles Almelo 1-2