sc Heerenveen - Willem II
13 december, 20:00 uur
Koop nu kaarten »
Er zijn nog kaarten beschikbaar!
×

Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Authentieke tenue sc Heerenveen geen reservetenue

Gepubliceerd op 27 mei 2011 14:40
Authentieke tenue sc Heerenveen geen reservetenue

In de uitwedstrijd tegen Roda JC heeft sc Heerenveen in een nieuw historisch tenue gespeeld. Het betrof het tenue waarin Heerenveen in de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw speelde: een zwarte broek, een wit shirt met verticale rode baan en zwarte sokken met een roodwitte omslag. Het tenue is daarmee de directe voorloper van het huidige Pompeblêdentenue van sc Heerenveen. Bij de ontwikkeling van het tenue is, in samenwerking met hoofdsponsor Univé en kledingsponsor JAKO, zoveel mogelijk gekeken naar de authenticiteit; daarom kent het tenue ook geen commerciële uitingen.

De speciale campagne rondom de introductie en het nieuwe tenue hebben veel reacties losgemaakt. De discussie over het tenue heeft grote betrokkenheid van het Heerenveenpubliek bij de club getoond. De directie wil luisteren naar de geluiden uit de supporters en sponsorgeledingen. De beladenheid die veel supporters bij het nieuwe tenue voelen, heeft de directie van sc Heerenveen doen besluiten de zaken opnieuw op een rijtje te zetten. De commentaren waren zowel positief als negatief. De negatieve commentaren hadden echter een dermate emotionele lading als gevolg van associaties met het Ajax-shirt, dat wij hebben besloten om het tenue niet als regulier uittenue te gaan gebruiken. De conclusie is dat bij de keuze voor het authentieke karakter van het tenue de associatie met het Ajax-shirt onvoldoende is meegewogen. Daarom is besloten het gebruik van het tenue van sc Heerenveen uit de jaren twintig en dertig niet door te zetten als reserveshirt voor het seizoen 2011-2012.

sc Heerenveen speelt bijna alle wedstrijden in het traditionele Pompeblêdentenue. Bij de uitduels waarin dit vanwege de kleurstelling van het shirt van de tegenstander niet mogelijk is, zal de club gebruik maken van een ander tenue. Dit reservetenue is inmiddels bekend (zie onderaan de tekst).

Naar aanleiding van de ervaringen uit de afgelopen periode zal sc Heerenveen voor het seizoen 2012-2013 de fans betrekken bij het ontwerp en de keuze van het reserveshirt. In het najaar zal daar, in samenwerking met hoofdsponsor Univé en kledingsponsor JAKO, een speciale campagne voor worden gestart.

Het sc Heerenveen reservetenue 2011-2012 van JAKO.
Het sc Heerenveen reservetenue 2011-2012 van JAKO.