Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

AZ incasseerde thuis nog maar drie treffers

Gepubliceerd op 24 oktober 2018 10:00

AZ, zondagmiddag de opponent van sc Heerenveen, kwam het seizoen flitsend uit de startblokken met twee ruime overwinningen. Daarna begon de Alkmaarder motor enigszins te haperen. De zeven duels die volgden leverden evenveel punten op als de eerste beide wedstrijden van het seizoen.

amersfoort-az

NAC Breda werd op de openingsdag van het seizoen met 5-0 aan de kant gezet en in speelronde twee was FC Emmen (1-4) geen partij voor de ploeg van trainer John van den Brom. In de wedstrijden die volgden wist AZ echter alleen uit bij FC Groningen nog de volle buit te pakken.
 
De Alkmaarders speelden drie maal gelijk en verloren drie maal. AZ kwam thuis vier maal in actie. Buiten de zege op NAC Breda werd drie maal gelijkgespeeld, tegen Vitesse (0-0), Feyenoord (1-1) en PEC Zwolle (2-2). AZ scoorde in de openingswedstrijd van het seizoen tegen NAC Breda (5) vaker dan in de drie thuisduels die volgden (3 treffers).
 
 AZ scoorde buiten Alkmaar vaker (10) dan in eigen stadion (8). Daar staat tegenover dat AZ voor eigen publiek niet veel doelpunten incasseert. Alleen Feyenoord en PEC Zwolle waren trefzeker in Alkmaar. Twaalf van de vijftien tegentreffers incasseerde AZ buiten eigen stadion. Ajax, dat afgelopen weekend ook tegen sc Heerenveen flink scoorde, versloeg AZ met 5-0.
 

Uitslagen AZ    
AZ NAC 5-0
FC Emmen AZ 1-4
AZ Vitesse 0-0
Heracles Almelo AZ 3-2
AZ Feyenoord 1-1
FC Groningen AZ 1-3
AZ PEC Zwolle 2-2
Ajax AZ 5-0
FC Utrecht AZ 2-1