Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Basisdebuut Te Vrede tegen De Graafschap

Gepubliceerd op 10 augustus 2015 14:18
Basisdebuut Te Vrede tegen De Graafschap

Een paar dagen later dan aanvankelijk de bedoeling was, begint morgen voor sc Heerenveen het nieuwe seizoen met een thuisduel tegen De Graafschap. Trainer Dwight Lodeweges kan over een bijna volledig fitte selectie beschikken. Bij sc Heerenveen start nieuwkomer Mitchell Te Vrede in de punt van de aanval.

Vol gas

,,St. Juste is vandaag wat eerder uit de training gestapt, maar kan alweer veel aan. Slagveer heeft vanochtend alles meegedaan en Van Anholt is fit. Ik verwacht dat ze kunnen spelen, maar moeten wel afwachten of er geen reactie op de training volgt.’’ De nieuwe aankoop Mitchell Te Vrede kan rekenen op een basisplaats. ,,Normaal gesproken speelt hij,’’ aldus Lodeweges.

De van Feyenoord overgekomen spits heeft de afgelopen dagen een fitte en gretige indruk achtergelaten. ,,Hij kookt bijna over, zo graag wil hij,’’ aldus Lodeweges tijdens het wekelijkse perspraatje. ,,Je kunt aan alles merken dat hij de overstap naar Heerenveen ziet al een nieuwe kans. Hij geeft vol gas.’’

Mogelijkheden

Met Mitchell Te Vrede heeft sc Heerenveen volgens Lodeweges een spits in huis gehaald die past bij de speelwijze van de club. De trainer is ook verguld met de komst van Luka Zahovic. ,,Hij heeft gevoel voor de bal en ruimte en straalt in alles uit dat hij een goede voetballer is.’’ Als alle formaliteiten tijdig zijn afgerond, zit Zahovic tegen De Graafschap voor het eerst op de bank.

Met de naderende rentree van Joost van Aken, die mogelijk deze week weer bij de groep aansluit en Jordy Buijs die binnen enkele weken zijn eerste speelminuten bij de beloften gaat maken, heeft Lodeweges weer keuze. ,,Als iedereen fit is kunnen we een aardig ploegje neerzetten.’’ De trainer vindt bovendien dat met de komst van Cavlan, Bijker en Van den Boomen het voetballend vermogen is toegenomen.

Morgenavond moet tegen het gepromoveerde De Graafschap blijken wat de afgelopen voorbereiding waard is geweest. sc Heerenveen start als favoriet, maar de zeperd van afgelopen seizoen, toen op de openingsdag van het seizoen van FC Dordrecht werd verloren, ligt nog vers in het geheugen. ,,Die fout mogen we niet weer maken. Ik verwacht een frank en vrij spelend De Graafschap, we moeten er klaar voor zijn.’’