Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Benson vervanger van ‘lastige’ Fernandez

Gepubliceerd op 7 maart 2014 14:55
Benson vervanger van ‘lastige’ Fernandez

sc Heerenveen hoeft zaterdag niet te vrezen voor topscorer Guyon Fernandez van PEC Zwolle. Trainer Ron Jans heeft de aanvaller uit de selectie gezet voor het uitduel tegen de Friese club, meldt De Stentor.

Fernandez scoorde negen maal, maar is volgens Jans de laatste weken iets meer bezig met zijn eigen prestatie dan met het team. De spits werd woensdag na een scheldpartij weggestuurd van de training. Jans: ,,Maar daar heeft het niet alleen mee te maken. Het is een optelsom van meerdere zaken. We verwachten op een aantal fronten wat meer van Fernandez. In het veld, in zijn gedrag. Zondag is hij weer terug in de groep."

Fred Benson is tegen sc Heerenveen de logische vervanger voor Fernandez. Het is waarschijnlijk de enige verandering in de Zwolse opstelling ten opzichte van de afgelopen speelronde toen PEC Zwolle thuis op 3-3 bleef steken tegen NEC. Volgens Ron Jans heeft sc Heerenveen het thuis thuiswedstrijden vaak lastiger dan buiten het Abe Lenstra stadion. "Heerenveen is met uitbraken heel effectief, In thuiswedstrijden moeten ze wat meer het spel maken, dat levert nog wel eens problemen op."

Bij PEC Zwolle ontbreekt naast Fernandez ook Giovanni Gravenbeek (hak). Mokotjo en Lachman zijn na een langdurige afwezigheid teruggekeerd in de groep. Jans heeft hoopt dat het duo volgende week in de selectie zit voor de Overijsselse derby tegen Go Ahead Eagles.

Vermoedelijke opstelling: Boer; Van Polen, Van der Werff, Broerse en Van Hintum; Klich en Drost; Karagounis, Saymak en Thomas; Benson.