Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Breuer: ‘We moeten Vitesse aanpakken’

Gepubliceerd op 20 april 2012 20:28
Breuer: ‘We moeten Vitesse aanpakken’

Acht seizoenen speelt Michel Breuer bij sc Heerenveen. De verdediger heeft veel mooie tijden met de ploeg meegemaakt, maar vier duels voor het einde van de competitie zo dicht bij de tweede plaats in de Eredivisie als nu? ,,Nee, dat nog niet”, zegt Breuer. ,,Ik heb wel meegemaakt dat we goede posities behaalden, zoals de vierde en vijfde plek. Eigenlijk staan we het hele seizoen al rond plaats vijf en zes. We winnen veel, maar dat doen onze concurrenten ook. We stijgen dus niet echt. Het blijft allemaal dicht bij elkaar. Er staat de komende duels dus wel wat op het spel voor ons.”

Breuer doelt daarbij niet zozeer op de tweede plaats, die recht geeft op de voorrondes van de Champions League. ,,Het gaat ons in eerste instantie om de plekken voor Europees voetbal. Maar het verschil tussen plek twee en helemaal niets halen, is maar één punt. Dat is wel erg weinig. Waar we eindigen is geen zinnig woord over te zeggen. De ene week worden we afgeschreven, de week daarna doen we weer mee. We moeten gewoon zoveel mogelijk winnen, en dan zien we wel waar we uiteindelijk staan.”

Breuer in actie tijdens het uitduel tegen NEC. ,,Iedereen weet dat de eerste helft niet goed was en de tweede helft wel. Daar hoeft niemand een trainersdiploma voor te hebben.”
Breuer in actie tijdens het uitduel tegen NEC. ,,Iedereen weet dat de eerste helft niet goed was en de tweede helft wel. Daar hoeft niemand een trainersdiploma voor te hebben.”

Een zege op Vitesse is zaterdag dus van groot belang. Breuer heeft er vertrouwen in dat dat gaat lukken. ,,Wij spelen thuis, en moeten Vitesse aanpakken. Zij staan maar één plek onder ons, maar staan daar redelijk vast. Ze kunnen nauwelijks meer stijgen of dalen. Vitesse heeft een goede ploeg, zeker voorin heeft het team veel kwaliteit. De ploeg heeft een goede spits (Wilfried Bony, red.) en ook Ibarra, de rechtsbuiten die ik tegenover me zal krijgen, is erg rap. Al met al vind ik Vitesse gelijkwaardig aan ons. We hebben dit seizoen twee keer tegen ze gespeeld, waarin we één keer gewonnen een keer gelijkspeelden. Wij hebben veel meer punten, maar het is niet zo dat we het makkelijk gaan krijgen."

Zeker niet als sc Heerenveen net zo start als vorige week tegen NEC, beseft Breuer. ,,We hebben er met de selectie deze week niet langer dan anders over gesproken. Iedereen weet dat de eerste helft niet goed was en de tweede helft wel. Daar hoeft niemand een trainersdiploma voor te hebben.”