Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Buijs: ‘Statistiek aan diggelen schieten’

Gepubliceerd op 10 november 2018 10:08
Buijs: ‘Statistiek aan diggelen schieten’

FC Groningen-trainer Danny Buijs won afgelopen weekend met zijn ploeg van Excelsior en leeft met een positief gevoel toe naar de wedstrijd van zondag. De trainer ziet een eerste thuisoverwinning dan ook steeds dichterbij komen. ‘Wij willen de stijgende lijn van de laatste twee wedstrijden voorzetten en als wij het niveau van PSV-thuis halen, dan komt die eerste thuisoverwinning ook steeds dichterbij’, laat de oefenmeester weten op het digitale thuis van de Groningers. 

Felle openingsfase

De wedstrijd is voor Buijs niet extra speciaal. 'Voor mijzelf is het gewoon één van de 34 wedstrijden, maar ik weet heel goed dat deze wedstrijd bij de achterban meer teweeg kan brengen dan alleen drie punten.' Dat Buijs zijn ploeg zondag fel zal starten is duidelijk. De oefenmeester vond namelijk dat dat aspect ontbrak in de wedstrijd tegen Excelsior. De ploeg van Jan Olde Riekerink kan zich dus gaan opmaken voor een felle openingsfase in het Hitachi Capital Mobility Stadion.

Opstelling

Naar verwachting zal FC Groningen in dezelfde basisopstelling aantreden als in de uitwedstrijd tegen Excelsior. Buijs beschikt over een volledig fitte selectie. Amir Absalem keert terug van een schorsing en Michael Breij sluit ook weer aan na een blessure. 

Vermoedelijke opstelling: Padt, Zeefuik, Te Wierik, Chabot, Handwerker, Doan, Memisevic, Reis, Warmerdam, Cassierra en Mahi. 

Over sc Heerenveen

Buijs ging ook nog even specifiek in op de vraag waar de kracht van sc Heerenveen ligt. 'Ze hebben voorin een paar handige jongens lopen, die een goaltje kunnen maken. Daarnaast zijn ze in uitwedstrijden nog ongeslagen en wachten wij nog op onze eerste thuisoverwinning. Die statistiek willen we zondag aan diggelen schieten. We kijken er naar uit.'

De wedstrijd tussen FC Groningen en sc Heerenveen begint zondag om 12.15 uur.