Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Daniel Høegh: "We hebben de steun van onze supporters nodig"

Gepubliceerd op 16 april 2018 17:22
Daniel Høegh: "We hebben de steun van onze supporters nodig"

Na de mooie zege op VVV-Venlo kan sc Heerenveen dinsdagavond tegen ADO Den Haag wederom goede zaken doen tegen een directe concurrent in de strijd om de play-offs voor Europees voetbal. "Het wordt een pittige wedstrijd", verwacht verdediger Daniel Høegh.

Afgelopen zaterdag tegen VVV-Venlo was de 27-jarige Høegh weer belangrijk voor sc Heerenveen. Niet alleen hield hij achterin de nul, ook aanvallend had de Deense verdediger met een assist op Reza Ghoochannejhad zijn waarde. "Ik wilde de bal weer inbrengen. De bal was niet specifiek voor Reza bedoeld, maar hij kopte knap raak."

De deze zomer van FC Basel overgekomen Høegh miste als enige speler van sc Heerenveen nog geen minuut dit seizoen. Bovendien mocht hij een aantal maal de aanvoerdersband dragen. "Mijn kwaliteiten zijn niet hetzelfde als die van Messi. Ik ben niet iemand die spectaculaire dingen doet. Ik probeer elke wedstrijd gewoon mijn ding te doen."

17022018237014_FPH2676

Dinsdagavond speelt sc Heerenveen tegen directe concurrent ADO Den Haag. "Het wordt een pittige wedstrijd. Zij zullen tot de laatste minuut vechten, dus moeten wij ervoor zorgen dat wij nog meer gaan vechten. Het wordt een wedstrijd waarbij we 94 minuten lang scherp moeten zijn."

Het eerdere treffen dit seizoen eindigde in een 1-2 overwinning voor sc Heerenveen. "Maar ook dat was een lastig duel. Ik herinner me dat ze in de slotfase ook nog kansen kregen op de gelijkmaker. Iedereen is zich ervan bewust dat het dinsdag een belangrijke wedstrijd is. Als we een overwinning boeken zijn we dicht bij onze doelstelling."

20092017232596_FPH3212

Høegh staat dinsdagavond in het Abe Lenstra stadion tegenover ADO-aanvaller Bjørn Johnsen. De Noorse spits scoorde al vijftien doelpunten en was ook afgelopen weekend tegen FC Twente tweemaal trefzeker. "Hij zal spelen met veel zelfvertrouwen. Hij is een fysiek sterke spits en bovendien niet heel langzaam."

Toch is Høegh niet bang voor de topscorer van ADO Den Haag. "Mijn taak is om de strijd aan te gaan met alles wat ik in me heb. Ik heb wel eens eerder tegenover fysieke spitsen gestaan, dus mijn rol wordt niet anders."

Hoegh-excelsior-uit-160917

De centrale verdediger hoopt op een kolkend Abe Lenstra stadion, net als in de Derby van het Noorden tegen FC Groningen. "Het was fantastisch om in die wedstrijd het veld op te komen. Het gejuich, de sfeeractie; ik had overal kippenvel. Het was ongelooflijk. Dat zijn de momenten waar je als voetballer voor leeft."

Tegen ADO Den Haag hoopt Høegh op dezelfde sfeer in het stadion. "We hebben de steun van onze supporters nodig. Zij geven ons de extra procenten die we nodig hebben. Ik hoop dat dat morgen weer het geval is."

03022018236532_FPH9446