Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen
hoofdsponsor-ausnutria

Dave Bulthuis: "Een resultaat halen tegen FC Utrecht is niet onmogelijk"

Gepubliceerd op 15 maart 2018 16:05
Dave Bulthuis: "Een resultaat halen tegen FC Utrecht is niet onmogelijk"

Dave Bulthuis staat sinds 10 januari 2018 onder contract bii sc Heerenveen. De linksback is momenteel op de weg terug van een hamstringblessure, maar kan zaterdagavond nog geen minuten maken. Extra balen voor Bulthuis, want sc Heerenveen speelt tegen zijn oude club FC Utrecht.

Bulthuis werkt de laatste weken hard aan zijn herstel. De 27-jarige verdediger kreeg tijdens de wedstrijd tegen Roda JC op 10 februari last van een scheurtje in zijn hamstring, waardoor hij enkele weken noodgedwongen vanaf de zijlijn moest toekijken. "Met mijn herstel loop ik iets voor op schema, maar ik ga het niet forceren" vertelt Bulthuis. "Inmiddels doe ik weer wat pass- en trapvormen."

In januari kwam de sterke verdediger over van FK Qabala uit Azerbeidzjan. Hij voelt zich goed in Friesland; veel last van aanpassingsproblemen heeft hij niet. "Het bevalt me goed hier. Van de selectie kende ik alleen Henk Veerman uit de jeugd van FC Volendam, maar ik ben door iedereen snel opgenomen. Het is een jonge, open groep."

Dat een blessure nu zijn speelminuten even op een lager pitje zet, is balen. "Maar daar kom ik wel bovenop. Het is altijd lastig voor een voetballer om langs de zijlijn toe te kijken; er zijn leukere dingen te bedenken. Ik kan er op dit moment helaas niets aan veranderen."

26012018236389_FPH9679

Wat misschien wel extra jammer is, is dat hij door zijn hamstringblessure het treffen met FC Utrecht mist. Bulthuis speelde in vijf jaar meer dan tachtig wedstrijden voor de club. "Ik kwam daar op mijn achttiende terecht en heb mijn debuut in de Eredivisie gemaakt. Dat blijft speciaal. Ik ken alle mensen van de club."

Nog altijd heeft Bulthuis contact met spelers van de huidige selectie, zoals rechtsback Mark van der Maarel en de voor zaterdag geschorste aanvoerder Willem Janssen. "Ik heb mooie herinneringen aan mijn tijd bij FC Utrecht. We haalden bijvoorbeeld Europees voetbal. Dat wil ik bij sc Heerenveen ook halen."

Net als zijn vorige clubs Qabala FK en FC Nürnberg volgt hij FC Utrecht nog op de voet. "Als het kan, kijk ik elke wedstrijd op televisie. Ze hebben een goed team; dat hebben ze tegen Vitesse afgelopen weekend ook weer bewezen."

06022018236707_FPH0425

Bulthuis verwacht voor sc Heerenveen dan ook een lastige wedstrijd. "Maar het is niet onmogelijk om een resultaat te halen. We moeten gewoon winnen. Het wordt hard tegen hard. FC Utrecht is een ploeg die wil voetballen, maar als dat niet lukt gaat de beuk er in."

De komende weken wil Bulthuis weer fit worden en dan weer zoveel mogelijk minuten maken. "Mijn persoonlijke streven is om de play-offs te halen. Daar heb ik alle vertrouwen in. Ik ben ervan overtuigd dat het gaat lukken."