sc Heerenveen - AZ
25 januari, 18:30 uur
Koop nu kaarten »
Er zijn nog kaarten beschikbaar!
×

Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

De Vijverberg geen onneembare veste

Gepubliceerd op 19 januari 2012 11:21
De Vijverberg geen onneembare veste

De Graafschap, zaterdag bij de herstart van de competitie tegenstander van sc Heerenveen, zit dringend verlegen om een thuisoverwinning. De Superboeren wonnen op De Vijverberg slechts twee van de negen gespeelde thuiswedstrijden. Alleen Excelsior, op basis van het doelsaldo, presteert in eigen stadion slechter.

De Graafschap heeft de reputatie op de eigen Vijverberg een moeilijk te kloppen tegenstander te zijn, maar kan zijn faam dit seizoen niet waar maken. De Doetinchemmers wisten thuis alleen te winnen van NEC en NAC Breda. De laatste thuiszege dateert van 21 oktober 2011 toen NAC Breda met een 3-1 nederlaag huiswaarts werd gestuurd.

Alle thuisduels van De Graafschap leverden een winnaar op en zeven maal was dat de bezoekende partij. De laatste vier thuisduels werden allen verloren. De Graafschap ging achtereenvolgens kopje onder tegen Vitesse (0-1), PSV (1-3), Roda JC (1-2) en RKC Waalwijk (1-3). De grootste thuisnederlaag leed De Graafschap tegen Ajax. De Amsterdammers wonnen met 1-4.

De Superboeren hebben op FC Utrecht (21) na de meest gepasseerde thuisdefensie van de eredivisie. De Graafschap incasseerde thuis al twintig treffers. Alleen in het thuisduel tegen NEC wist De Graafschap de nul te houden. De ploeg heeft bovendien moeite met scoren. Negen duels leverden slechts tien goals op. Alleen Excelsior (5) scoorde thuis minder vaak.

Thuisduels De Graafschap    
De Graafschap Ajax 1-4
De Graafschap ADO Den Haag 0-3
De Graafschap NEC 1-0
De Graafschap FC Groningen 2-3
De Graafschap NAC Breda 3-1
De Graafschap Vitesse 0-1
De Graafschap PSV 1-3
De Graafschap Roda JC 1-2
De Graafschap RKC Waalwijk 1-3