Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen
hoofdsponsor-ausnutria

Defensieve zorg NEC: geen enkele keer de nul

Gepubliceerd op 19 maart 2014 10:00

Jezelf bij voorbaat rijk rekenen is gevaarlijk, maar het lijkt bijna onmogelijk dat sc Heerenveen zaterdag in de thuiswedstrijd tegen NEC niet gaat scoren. De Nijmegenaren beschikken namelijk over de meest gepasseerde defensie van de Eredivisie. NEC kreeg al ruim drie maal zo veel doelpunten tegen dan koploper Ajax (22).

NEC-doepunten-2

NEC slaagde er dit seizoen in alle 28 gespeelde wedstrijden nog geen enkele keer in de nul te houden. In tien duels incasseerde de door Rens van der Eijden geleide defensie slechts één treffer, maar daar staat tegenover dat NEC al vier maal vijf doelpunten om de oren kreeg. De laatste keer dat NEC de nul hield was 10 februari 2013 toen in Utrecht met 3-0 werd gewonnen.

NEC kreeg gemiddeld 2,4 doelpunt per wedstrijd tegen en heeft nu al meer treffers (69) geïncasseerd dan afgelopen seizoen (66). NEC is de enige club die na 28 wedstrijden meer dan zestig doelpunten tegen kreeg. Na de Nijmegenaren hebben ook Roda JC (58), Go Ahead Eagles (57), ADO Den Haag (56) en RKC Waalwijk (55) defensieve problemen.

Met dit aantal tegengoals lijkt NEC af te stevenen op een absoluut dieptepunt. De 69 goals zijn er maar vier minder dan het negatieve clubrecord uit het seizoen 1995/'96, toen er na 34 wedstrijden 73 tegendoelpunten op de teller stonden.