Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Dijks maakt rentree bij beloften: ‘Ik ben fit voor PSV’

Gepubliceerd op 1 april 2014 12:30
Dijks maakt rentree bij beloften: ‘Ik ben fit voor PSV’

Mitchell Dijks keerde maandag weer terug in het Pompeblêden-shirt van sc Heerenveen. De linksback, die de afgelopen weken aan de kant stond met een liesblessure, speelde zestig minuten mee met Jong sc Heerenveen tegen Jong PEC Zwolle (3-2 verlies). Zaterdag tegen PSV hoopt de Ajax-huurling weer in actie te komen.

Dijks verrekte op 8 maart zijn lies, tegen het eerste elftal van PEC Zwolle (3-0 winst).Twee weken later hervatte hij voor een groot deel de groepstraining, gisteren volgde dus zijn rentree. ,,Deze zestig minuten zijn belangrijk om weer wedstrijdfit te raken”, beseft Dijks. ,,Ik voel me goed. Ik ben nu (vlak na de wedstrijd, red.) nog wel wat stijfjes, maar dat is normaal als ik zestig minuten op kunstgras speel.” Met een knipoog: ,,Ik ben daar namelijk niet echt voor gemaakt...”

Als het aan Dijks ligt, staat hij zaterdag in het thuisduel met PSV weer in de basis van sc Heerenveen. ,,Of ik daadwerkelijk speel is natuurlijk aan de trainer, maar hij kan in elk geval een beroep op me doen. Ik ben weer fit, hopelijk kan ik dat zaterdag laten zien.”

De afgelopen tijd baalde Dijks, die volgend seizoen terugkeert bij Ajax, flink. ,,Zeker als ik het eerste elftal zag kwakkelen. Je wilt dan graag helpen, maar dat kon niet. De komende wedstrijden wil ik nog van waarde zijn voor sc Heerenveen. Het worden belangrijke duels , dus daar wil ik graag bij zijn.”

Kom zaterdag ook naar sc Heerenveen - PSV! Klik hier voor de kaartverkoop.