Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Dipje ADO Den Haag na uitstekende seizoenstart

Gepubliceerd op 21 september 2016 13:00

ADO Den Haag kwam met drie overwinningen op rij het seizoen meer dan uitstekend uit de startblokken, maar wist de goede vorm niet vast te houden. De laatste drie duels leverden het elftal van trainer Petrovic slechts één puntje op.

ado-uit-alg (1)

De Haagse club begon het seizoen met overwinningen op Go Ahead Eagles, Vitesse en Excelsior. Vervolgens bleven Mike Havenaar thuis tegen Heracles Almelo op 1-1 steken en werd verloren van Feyenoord en ADO Den Haag. De nederlaag tegen de koploper in de Kuip is geen reden om in paniek te raken, maar de 4-1 uitnederlaag bij FC Twente van afgelopen weekend leidde wel tot sombere reacties.

,,We hebben allemaal dramatisch gespeeld'’, stelde Tom Beugelsdijk na afloop. Trainer Zeljko Petrovic kwam tot een eensluidende conclusie. ,,Wij moeten vooral met beide beentjes op de grond blijven, want dit was héél slecht. Meer kan ik er niet van maken. Als je iedere bal gewoon zomaar inlevert en alleen maar achteruitloopt. Ja, dan word je wel weggetikt.’’

Kwetsbaar

Waar de Haagse defensie met slechts twee tegentreffer in de eerste speelronden een bijna onneembaar bolwerk leek, is de door Beugelsdijk geleide defensie de laatste weken kwetsbaar. In de laatste twee duels incasseerde ADO Den Haag maar liefst zeven van de in totaal tien tegentreffers. Bovendien gaat ook het scoren moeizamer, slechts drie treffers in de recente speelronden tegen zeven goals in de eerste drie duels van de competitie.