Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Djuricic: 'Directe plaatsing Europees voetbal kan nog steeds'

Gepubliceerd op 22 april 2012 10:45
Djuricic: 'Directe plaatsing Europees voetbal kan nog steeds'

Filip Djuricic leek tegen Vitesse een van zijn belangrijkste doelpunten van dit seizoen te maken. Lange tijd stond sc Heerenveen met 1-0 voor, dankzij een vroege treffer van de Serviër. ,,Het had inderdaad een hele belangrijke goal kunnen zijn", wist Djuricic. Met een zege zouden de Friezen volop meedoen om directe plaatsing voor Europees voetbal. Nu kan het verschil met plek twee oplopen tot drie punten, want tien minuten voor tijd maakte Vitesse via Havenaar nog gelijk: 1-1.

En dus kwam er geen vrolijke, maar een teleurgestelde Filip Djuricic uit de kleedkamer van sc Heerenveen. ,,Want we hebben twee hele belangrijke punten verloren. Het was geen goede wedstrijd van ons. We begonnen nog wel aardig, maar op het laatst speelden we niet meer goed. We hebben veel minder kansen gecreëerd dan dat we normaal doen. Dit was niet de manier van spelen zoals we dat willen en kunnen. We hebben niet ons normale niveau gehaald, en misten 'power'."

Het was balen, maar Djuricic weigert de handdoek te gooien voor de strijd om de play-offs te ontlopen. ,,Want directe plaatsing voor Europees voetbal kan nog steeds. Daar geloof ik echt in. We spelen nu nog drie belangrijke wedstrijden. Volgende week spelen FC Twente en Ajax tegen elkaar, net als Feyenoord en AZ. Dus er gaan weer clubs bovenin punten verspelen. Zelf spelen we ook nog uit tegen FC Twente. Dat zal moeilijk worden, net als de laatste wedstrijd tegen Feyenoord. We moeten nu laten zien dat we echt een team zijn."

Te beginnen volgende week in het uitduel tegen Heracles Almelo. ,,Dat is een lastige wedstrijd, maar ons voordeel kan zijn dat Heracles de punten net iets minder hard nodig heeft dan wij. Tuurlijk zullen ze hun best doen om ons te verslaan, maar het is niet zo dat voor Heracles alles van die wedstrijd afhangt. Voor ons denk ik wel. Alleen de winst telt.”