Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

‘Een balletje breed kan geen kwaad’

Gepubliceerd op 14 september 2013 10:25
‘Een balletje breed kan geen kwaad’

Rajiv van La Parra begon de competitie als wisselspeler, maar startte de laatste twee duels in de basis. De aanvaller heeft een bijzondere verhouding met de eigen fan schare. Van La Parra heeft soms moeite met de kritische benadering van de supporters, maar weet dat hij zelf een aandeel in het verhaal heeft.

Rajiv van La Parra stoorde zich aan kritische geluiden van de tribune en dat kwam zijn spel niet ten goede. Trainer Marco van Basten zei dat hij niet teleurgesteld moest zijn als hij een keer werd uitgefloten. Het heeft moeite gekost, maar de buitenspeler weet nu dat hij ook in de spiegel moet kijken, zo vertelt hij in de Leeuwarder Courant.

Af en toe wat minder risico in zijn spel leggen helpt, weet Van La Parra. ,,Ik had een te wisselvallig seizoen. Sommige spelers halen nog altijd een 6 als ze niet geweldig spelen. Als ik slecht was, haalde ik meteen een dikke onvoldoende. Soms is het goed om na balverlies niet meteen weer voor de actie te kiezen en daardoor soms opnieuw de bal te verspelen. Een balletje breed kan in die zin geen kwaad.”

Zondag komt FC Groningen op bezoek in het Abe Lenstra stadion. De kans is groot dat Rajiv van La Parra opnieuw basisspeler is. Juist tegen de Groningers maakte hij in 2011 zijn debuut voor sc Heerenveen en afgelopen seizoen scoorde hij twee van de drie doelpunten in de thuiswedstrijd tegen de noordelijke rivaal (3-0). De aanvaller kijkt dan ook met vertrouwen uit naar de Noordelijke derby. ,,Groningen ligt me wel.”

Bron: Leeuwarder Courant