Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen
hoofdsponsor-ausnutria

Eerste speelminuten voor Nwofor: ‘Nog even wennen’

Gepubliceerd op 16 september 2013 22:10
Eerste speelminuten voor Nwofor: ‘Nog even wennen’

Uche Nwofor maakte maandag zijn debuut in het sc Heerenveen-shirt. De Nigeriaanse aanvaller kwam in de afgelopen transferperiode over van VVV-Venlo en maakt het seizoen op huurbasis af in Friesland. Maandag stond hij een uur in de spits bij Jong sc Heerenveen, in de wedstrijd tegen Jong Heracles Almelo (1-3 verlies).

,,Het was even wennen”, zei Nwofor na afloop van zijn eerste wedstrijd. ,,Het was voor mijn medespelers lastig om goed aan te voelen wanneer en hoe ik de bal wilde hebben. Soms wilde ik ‘in’ de bal komen en speelden ze de bal juist in de diepte. Andersom gebeurde het ook. Dat zie je vaak bij een eerste wedstrijd.”

Beloftentrainer Marco Roelofsen is het met zijn speler eens. ,,Een nieuwe spits in de ploeg is altijd wennen. Zowel Nwofor als de andere spelers hebben tijd nodig om goed op elkaar ingespeeld te raken. Het duurde dus even voordat we hem wisten te bereiken. Nwofor heeft in deze wedstrijd in elk geval laten zien dat hij op snelheid levensgevaarlijk is. Hij is op zijn best als hij ruimte voor zich heeft. Bij VVV-Venlo lag er bij de tegenstander vaak ruimte achter de verdediging. Dan komt hij goed tot zijn recht.”

Nwofor hoopt zijn kwaliteiten snel te laten zien in het eerste elftal van sc Heerenveen. ,,Ik wil heel graag in het eerste team spelen. Daar zal ik de komende tijd hard voor werken.” Voor de camera van sc-Heerenveen.TV vertelde Nwofor dat de eerste dagen bij sc Heerenveen hem goed bevallen. Dat bleek enkele tellen later al, toen zijn teamgenoten vanuit de kleedkamer kledingstukken naar hem gooiden, terwijl Nwofor voor de camera stond. De aanvaller kon zijn lachen niet meer inhouden. ,,Hele aardige jongens hier,” schaterde hij. De beelden zijn dinsdag om 17.15 uur te zien in sc-Heerenveen.TV op Fox Sports.