Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen
hoofdsponsor-ausnutria

FC Groningen nog op zoek naar vorm in Noordlease stadion

Gepubliceerd op 12 oktober 2016 12:00

Het Noordlease stadion heeft de reputatie als een onneembare veste, maar FC Groningen heeft het dit seizoen moeilijk in thuisduels. Voor de eigen aanhang wist de ploeg van trainer Ernst Faber nog maar twee punten in de wacht te slepen.

groningen-uit-alg (2)

Met slechts twee punten en een negatief doelsaldo van -6, is FC Groningen de nummer 17 van de ranglijst van thuisduels. Alleen Roda JC haalde in eigen huis minder punten, de Limburgers wisten voor eigen publiek nog maar één punt te veroveren.

De Groningers incasseerden in eigen stadion al tien tegentreffers. Feyenoord (0-5) nam de helft van de in het Noordlease stadion gescoorde tegendoelpunten voor rekening. FC Twente (3-4) wist op bezoek bij FC Groningen maar liefst vier maal te scoren. De Groningers lijken ondertussen de defensie beter op orde te hebben, want Sparta Rotterdam scoorde slechts één keer, terwijl Heracles Almelo geen doelpunt wist te produceren.

FC Groningen scoorde thuis slechts vier maal, maar is met dat aantal niet de minst productieve thuisclub van de Eredivisie. Verrassend genoeg is PSV, samen met Roda JC, met slechts één treffer thuis het minst vaak trefzeker. Ook Willem II (2) en PEC Zwolle (3) wisten de eigen fans nog niet te verwennen met een doelpuntenstroom.

Thuisduels FC Groningen    
FC Groningen Feyenoord 0-5
FC Groningen FC Twente 3-4
FC Groningen Sparta Rotterdam 1-1
FC Groningen Heracles Almelo 0-0