Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Feyenoord meest productieve thuisclub Eredivisie

Gepubliceerd op 29 oktober 2016 10:00

Voor sc Heerenveen staat zondag de lastige uitwedstrijd tegen Feyenoord op het programma. De koploper van de Eredivisie weet het net makkelijk te vinden en is met 14 treffers de meest scorende thuisclub van de Eredivisie.

feyenoord-uit-alg (1)

Feyenoord kwam thuis vijf maal in actie en pakte voor de ogen van de eigen trouwe aanhang vier maal de winst. FC Twente, Excelsior, ADO Den Haag en Roda JC waren niet opgewassen tegen de aanvalsdrang van de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst. Vooral Roda JC (4-1) en Roda JC (5-0) hadden het zwaar te verduren in De Kuip.

Feyenoord morste afgelopen speelronde de eerste punten in eigen huis. Aartsrivaal Ajax hield de Rotterdammers op 1-1. Feyenoord wist ieder thuisduel nog het net te vinden en hield twee maal de nul. De defensie stond slechts drie tegentreffers toe. Alleen PSV (2) incasseerde in eigen stadion minder tegendoelpunten.

Overigens kwam Feyenoord thuis wel twee maal op achterstand. Tegen stadgenoot Excelsior bleef dat zonder gevolgen, maar tegen Ajax liep Feyenoord dus averij op.

Thuisduels Feyenoord    
Feyenoord FC Twente 2-0
Feyenoord Excelsior 4-1
Feyenoord ADO Den Haag 3-1
Feyenoord Roda JC 5-0
Feyenoord Ajax 1-1