Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Feyenoord: minst gepasseerde uitdefensie Eredivisie

Gepubliceerd op 15 februari 2017 12:00

Koploper Feyenoord, zondag te gast in het Abe Lenstra stadion, moet het niet alleen hebben van de goede prestaties in de eigen Kuip. Twaalf uitwedstrijden leverden de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst maar liefst 28 punten op.

uitreeks-feyenoord

Alleen Ajax (29) haalde buiten eigen stadion meer punten, maar de Amsterdammers speelden wel een uitwedstrijd meer dan de koploper. De goed uitreeks is gebaseerd op een hechte defensie. Feyenoord hield buiten Rotterdam in maar liefst acht van de 12 duels de nul. Alleen FC Utrecht (3-3) wist doelman Brad Jones vaker dan één keer te passeren.

Met slechts zes tegentreffers beschikt Feyenoord over de minst gepasseerde uitdefensie van de Eredivisie. In de laatste vijf uitduels stond Feyenoord vier maal geen tegentreffer toe. Anderhalve week geleden ging het, uitgerekend in de stadsderby tegen Sparta, mis. Eén treffer was voor de Spartanen genoeg om Feyenoord de tweede seizoensnederlaag van het seizoen te bezorgen.

Naast Sparta Rotterdam wist ook Go Ahead Eagles (1-0) Feyenoord te kloppen. Feyenoord speelde uit, als enige eredivisionist, slechts eenmaal gelijk. De Rotterdammers hebben samen met Ajax de meeste uitzeges achter de naam staan, beide clubs wonnen negen maal op vreemde bodem.

Uitduels Feyenoord    
FC Groningen Feyenoord 0-5
Heracles Almelo Feyenoord 0-1
PSV Feyenoord 0-1
Willem II Feyenoord 0-2
NEC Feyenoord 1-2
Go Ahead Eagles Feyenoord 1-0
FC Utrecht Feyenoord 3-3
AZ Feyenoord 0-4
Roda JC Feyenoord 0-2
FC Twente Feyenoord 0-2
ADO Den Haag Feyenoord 0-1
Sparta Rotterdam Feyenoord 1-0