Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Goede thuisbalans sc Heerenveen tegen top vijf

Gepubliceerd op 26 maart 2013 12:00
Goede thuisbalans sc Heerenveen tegen top vijf

Gezien de thuisprestaties tegen clubs uit de top vijf van de eredivisie, kan sc Heerenveen het duel met Feyenoord met vertrouwen tegemoet zien. Alleen Ajax hield een puntje over aan het bezoek aan het Abe Lenstra stadion. Vitesse, FC Twente en PSV werden met 2-1 verslagen.

Koploper Ajax wist op bezoek in Heerenveen een 2-2 gelijkspel af te dwingen. Serero zette de gasten op voorsprong, waarna Finnbogason (2x) voor een 2-1 ruststand zorgde. Na de pauze bezorgde Serero Ajax met zijn tweede van de middag een puntje.

In de laatste wedstrijd voor de winterstop werd Vitesse met 2-1 verslagen. Djuricic stiftte op aangeven van Finnbogason de 1-0 binnen. Kashia kopte in de 39ste minuut de gelijkmaker tegen de touwen. Na rust verraste Finnbogason doelman Velthuizen met een zwabberbal. Die klap kwam de huidige nummer vier van de eredivisie niet meer te boven.

Ook de nummer vijf van de ranglijst, FC Twente, moest het hoofd buigen voor de ploeg van trainer Marco van Basten. Van la Parra bezorgde sc Heerenveen na een kwartier een 1-0 voorsprong. In de tweede helft maakte invaller Bulykin de gelijkmaker waarna FC Twente op jacht ging naar de winst. Het was echter Finnbogason die de Tukkers in rouw dompelde door Mihaylov met een kopbal te kloppen.

Ook PSV (foto) slaagde er niet in om de volle buit mee uit Friesland naar huis te nemen. Een goed spelend sc Heerenveen nam in de eerste helft een 2-0 voorsprong via De Roon en El Ghanassy. Na rust kwam PSV sterk opzetten, maar verder dan een treffer van Toivonen kwam de ploeg van trainer Dick Advocaat niet.