Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Gouweleeuw: 'Voordeel voor ons dat Pellè niet speelt'

Gepubliceerd op 29 maart 2013 20:08
Gouweleeuw: 'Voordeel voor ons dat Pellè niet speelt'

Jeffrey Gouweleeuw haalt zijn schouders op. Hij heeft geen idee wie hij zaterdagavond tegenover zich krijgt in het duel met Feyenoord. ,,Er zijn denk ik twee mogelijkheden: of Lex Immers of Ruben Schaken gaat in de spits spelen. We weten het niet, en ik ben er ook niet zo mee bezig. Ik zie zaterdag wel wie er op het opstellingsformulier staat."

Feyenoord moet voorin puzzelen omdat Graziano Pellè  geschorst is voor de wedstrijd tegen sc Heerenveen. Pas een paar dagen na de bewuste gele kaart hoorde Gouweleeuw dat de Rotterdammers hun topscorer moesten missen. Dat nieuws zorgde voor een glimlach op het gezicht van Gouweleeuw. ,,Het is in ons voordeel dat hij er niet bij is. Pellè is heel belangrijk voor Feyenoord. Niet alleen vanwege zijn goals. Ook als aanspeelpunt is hij van grote waarde. Nu hij er niet bij is, zal Feyenoord dus anders moeten spelen."

Gouweleeuw verwacht dus Immers of Schaken. ,,Nee, een voorkeur heb ik niet. We moeten gewoon ons eigen spel spelen. Dat deden we ook tegen PSV en FC Twente (beide duels 2-1 winst, red.) . Met ons eigen spel maken we ook tegen Feyenoord een goede kans om te winnen. Ik verwacht een duel met veel strijd. We gaan er vol tegenaan. We willen natuurlijk goed voetballen, maar als dat niet lukt en we winnen toch, ben ik ook heel blij."

Gouweleeuw: 'voor beide teams een belangrijke wedstrijd'
Gouweleeuw: 'voor beide teams een belangrijke wedstrijd'

Dan zou sc Heerenveen weer een topclub verslaan. ,,We doen het inderdaad goed tegen topclubs. Maar sowieso zijn we met een goede serie bezig (vier duels op rij gewonnen, red.). Voor ons is het nu zaak om aan te haken bij de play-offs om Europees voetbal. Daar gaan we nu echt voor, zo kunnen we het seizoen mooi afsluiten. Dan moeten we zaterdag wel winnen."

,,Maar", zo voegt Gouweleeuw snel toe, ,,dat geldt ook voor Feyenoord. Feyenoord wil mee blijven doen om het kampioenschap, dus zij kunnen zich ook geen puntverlies veroorloven. Voor beide teams wordt het een belangrijke wedstrijd."