Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Groenendijk: "Het benutten van de kansen wordt cruciaal"

Gepubliceerd op 16 april 2018 13:41
Groenendijk: "Het benutten van de kansen wordt cruciaal"

ADO Den Haag-trainer Alfons Groenendijk kijkt met vertrouwen uit naar dinsdagavond, als het duel met sc Heerenveen op het programma staat. Afgelopen weekend won de ploeg met 2-1 van hekkensluiter FC Twente.

ADO bezet op dit moment de negende plek op de ranglijst. De ploeg moet nog een plaats stijgen om deelname aan de play-offs af te dwingen. "Als we iets willen, zullen we PEC Zwolle, sc Heerenveen of Vitesse moeten inhalen", vertelt ADO-trainer Groenendijk op de clubwebsite. "Dan hebben we ons waarschijnlijk gekwalificeerd."

Toch denkt Groenendijk dat het resultaat van aanstaande dinsdag niet bepalend is. "Bij een gelijkspel of minder in Friesland is het zeker nog niet voorbij. Ik verwacht dat Heerenveen en ADO Den Haag aan elkaar gewaagd zullen zijn. Het benutten van de kansen wordt cruciaal en daarbij heb je natuurlijk ook wat geluk nodig."

De trainer van ADO kan in het duel met sc Heerenveen niet beschikken over Ricardo Kishna. Sheraldo Becker en Tyronne Ebuehi zijn twijfelgevallen. Wie in ieder geval wel op het veld staat in het Abe Lenstra stadion is spits Bjørn Johnsen. "Bjørn is on fire, dat bewijst hij de laatste weken. Het zijn heerlijke goals, de ballen vliegen erin. Dat is vorm, hij zit in een flow."