Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Groenendijk: "We gaan naar Heerenveen voor drie punten"

Gepubliceerd op 28 september 2018 13:12

Zaterdagavond krijgt sc Heerenveen ADO Den Haag over de vloer. De aftrap van het duel tussen de huidige middenmoters uit de Eredivisie is om 18.30 uur. Hoe blikt trainer Fons Groenendijk van de bezoekers vooruit op dit duel?

ADO Den Haag-trainer Fons Groenendijk
ADO Den Haag-trainer Fons Groenendijk

Eén puntje. Dat is het verschil op de ranglijst tussen ADO Den Haag en sc Heerenveen, in het voordeel van de Hagenezen. De ploeg van Groenendijk heeft na zes speelronden zeven punten verzameld en staat daarmee op plaats negen.

De Friezen staan met zes punten twaalfde en dat is onder hun kunnen, vindt Groenendijk. "Normaal gesproken is sc Heerenveen een kandidaat voor het linkerrijtje", zegt de coach tegenover de camera van ADO TV. "Ze hebben het momenteel niet heel makkelijk, maar blijven een ploeg met heel veel kwaliteiten."

Drie punten

Net als sc Heerenveen plaatste ADO Den Haag zich woensdag ook voor de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker. OJC Rosmalen werd met ruime cijfers aan de kant gezet (0-6). Nu wacht een uitwedstrijd in het Abe Lenstra stadion. "Daar win je niet zomaar een-twee-drie", weet Groenendijk.

Toch reizen Groenendijk en zijn mannen met vertrouwen richting het Noorden. "We gaan naar Heerenveen voor een goed resultaat en dat is drie punten."

sc Heerenveen - ADO Den Haag begint zaterdag 29 september om 18.30 uur.