Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Henk Veerman nuchter over kans. ‘Bal moet hangen’

Gepubliceerd op 22 februari 2015 17:08

Henk Veerman zorgde zondagmiddag voor grote opluchting in het Abe Lenstra stadion. De aanvaller, na rust in het veld gekomen voor Lerin Duarte, schoot in de 90ste minuut de bevrijdende 3-1 tegen de touwen. ,,Ik ben blij dat ik in de laatste minuten de druk van het elftal heb kunnen halen,’’ bleef de Volendammer bescheiden over zijn aandeel.

Henk Veerman speelde sinds zijn komst naar Friesland 64 minuten in de hoofdmacht. Daarin was hij goed voor twee treffers. Na zijn doelpunt tegen Feyenoord, was het in de Noordelijke derby opnieuw raak. De aanvaller had gemiddeld 32 minuten nodig voor een treffer, geen slecht gemiddelde.

veerman-groningen-th-220215

Op aangeven van Mark Uth verscheen de aanvaller oog in oog met doelman Sergio Padt, om koel hoog en hard raak te schieten. ,,Ik ben meestal wel rustig als ik een kans krijg,’’ vertelde de doelpuntenmaker na afloop. ,,Op het laatste moment zag ik dat Luciano (Slagveer, red) meeliep, de keeper moest kiezen en daardoor kwam de hoek vrij. Zo’n bal moet gewoon hangen.’’

Veerman wist dat zijn kansen zouden komen. FC Groningen moest na de 2-1 van Joost van Aken in de achtervolging en dus ontstond er ruimte. ,,Bovendien is Groningen een ploeg die niet honderd procent in de organisatie kan blijven spelen. Het is dat we af en toe slordig waren, anders hadden we nog meer kansen af kunnen dwingen.’’

Ook tegen FC Groningen bleek de populariteit van Henk Veerman. De fans scandeerden opnieuw luidkeels zijn naam. De Volendammer is in korte tijd ongekend populair geworden. ,,Ik denk dat de mensen misschien iets van zichzelf in mij terugzien. Drie jaar geleden zat ik bij Volendam op de tribune en nu speel ik bij Heerenveen. Het geeft aan dat het snel kan gaan en dat men kan blijven hopen op een kans in het betaalde voetbal,’’ probeerde de aanvaller de hype rondom zijn persoon te verklaren.