Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Invitatie Jong Oranje verrast Van la Parra

Gepubliceerd op 27 februari 2012 18:56
Invitatie Jong Oranje verrast Van la Parra

Rajiv van la Parra kwam afgelopen zomer ‘overgewaaid’ van Caen. In Frankrijk wilde het niet zo vlotten met de aanvaller, maar bij sc Heerenveen kreeg zijn carrière een nieuwe impuls. Het gaat zelfs zo goed, dat hij woensdag in de EK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Schotland mogelijk zijn debuut maakt voor Jong Oranje. De buitenspeler is verrast door de uitnodiging van bondscoach Cor Pot. ,,Ik hield helemaal geen rekening met een uitverkiezing”, vertelt hij op OnsOranje.nl.

De ene club is de andere niet. Bij Caen zat Van la Parra op dood spoor, maar de aanvaller rendeert wel op Friese grond. Rajiv Van la Parra verhuisde op jonge leeftijd van Feyenoord naar Caen, brak daar nooit door en raakte uit beeld. ,,Ik had het op een gegeven moment heel zwaar in Frankrijk. Met steun van mijn familie heb ik mij door die periode heen geslagen,” vertelt hij aan verslaggever Martijn Visscher van OnsOranje.nl

sc Heerenveen bood Van la Parra een nieuwe kans. Met smaakmaker Oussama Assaidi voor zich leek er weinig kans op speeltijd, maar de Marokkaan raakte geblesseerd en Rajiv van la Parra kreeg een kans. De teller staat inmiddels alweer op vijftien optredens in de hoofdmacht en drie doelpunten.

,,Assaidi en Luciano Narsingh kregen logischerwijs de voorkeur op de vleugels,’’ vertelt hij aan OnsOranje.nl. ,,Assaidi raakte geblesseerd en ik kreeg ineens veel speelminuten. Meer dan verwacht, maar meer dan welkom. De oproep voor Jong Oranje zie ik als een beloning voor de afgelopen tijd. Ik hield geen rekening met een uitverkiezing. Voor mij was belangrijk bij Heerenveen goed te presteren. Dat is blijkbaar in de smaak gevallen.”

Rajiv van la Parra in actie in de bekerwedstrijd tegen Vitesse. Kalas en Van Ginkel hebben hun handen vol aan de aanvaller van sc Heerenveen.
Rajiv van la Parra in actie in de bekerwedstrijd tegen Vitesse. Kalas en Van Ginkel hebben hun handen vol aan de aanvaller van sc Heerenveen.

Rajiv van la Parra hoopt dat bondscoach Cor Pot tegen Schotland een beroep op het doet. ,,Nu mag ik het laten zien bij Jong Oranje. Geweldig. De meeste jongens ken ik al, dus de aanpassing verloopt heel soepel. Ik hoop woensdag op speelminuten. Je weet het nooit. De trainer bepaalt, hè.”

Van la Parra heeft bij sc Heerenveen een contract tot het einde van het seizoen. De Friese club heeft een optie op de snelle buitenspeler die zelf dolgraag wil blijven. ,,Ik heb het ontzettend naar m’n zin en kan me bij Heerenveen verder ontwikkelen. Zo krijg ik specifieke training van ex-international Jeffrey Talan. In Frankrijk heb ik zoiets gemist. Het zou fantastisch zijn om langer voor de club te mogen spelen.”

Bron: OnsOranje.nl