Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Jurgen Streppel nieuwe trainer sc Heerenveen

Gepubliceerd op 16 maart 2016 13:00
Jurgen Streppel nieuwe trainer sc Heerenveen

sc Heerenveen heeft Jurgen Streppel aangesteld als nieuwe hoofdtrainer vanaf komend seizoen. Streppel volgt Foppe de Haan op en tekent in Heerenveen een contract voor twee seizoenen.

Jurgen Streppel speelde van 1990 tot 2005 in het Nederlandse betaald voetbal bij achtereenvolgens Helmond Sport, RKC Waalwijk, Telstar en wederom Helmond Sport. Na zijn actieve voetbalcarrière werd Streppel in 2008 trainer bij Helmond Sport. Jurgen Streppel verruilde in de zomer van 2011 Helmond Sport voor Willem II.

In zijn eerste seizoen bracht Streppel de ploeg uit Tilburg direct terug naar de Eredivisie. In het seizoen 2013/2014 werd Willem II onder leiding van Streppel kampioen van de Jupiler League en keerde het na een jaar afwezigheid weer terug in de Eredivisie. Vorig seizoen eindigde Willem II op een zeer verdienstelijke 9e plaats in de Eredivisie.

Manager voetbalzaken Hans Vonk is blij met de komst van Jurgen Streppel. ,,We willen aantrekkelijk voetbal spelen in een vol Abe Lenstra stadion, met een duidelijke voetbalvisie en passend binnen onze financiële mogelijkheden. Jurgen is een trainer die daar in onze optiek prima bij past. Hij heeft ruimschoots ervaring als trainer in het betaald voetbal, heeft aanvallend en attractief voetbal hoog in het vaandel staan en maakt graag jonge spelers beter. Iets waar sc Heerenveen al jaren bekend om staat en waar Jurgen graag aan wil meewerken.’’

De officiële presentatie in het Abe Lenstra stadion vindt in een later stadium plaats.

perscokopie