Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Kik Pierie: “We moeten dodelijker zijn”

Gepubliceerd op 2 maart 2018 10:35
Kik Pierie: “We moeten dodelijker zijn”

Zaterdagavond speelt sc Heerenveen  in het eigen Abe Lenstra stadion tegen Willem II. Er wordt een lage temperatuur voorspeld, maar Kik Pierie is daar niet bang voor. “Als je in beweging blijft, is het wel vol te houden”, vertelt de 17-jarige centrale verdediger. “Voor onze supporters vind ik het wel vervelend, maar ik hoop dat ze komen.”

Het ijzige winterweer en de bevroren sloten en meren doen in de provincie vele harten sneller kloppen. Ja, zegt Pierie, hij kan wel schaatsen. “Maar het is niet zo dat ik ‘s ochtends om 7 uur mijn bed verlaat om de schaatsen onder te binden. Ik ben niet een heel erg fanatieke schaatser, al vind ik het af en toe wel  leuk om te doen.”

10092017230637_FPH0095

Koud

De Siberische weersomstandigheden vindt Pierie dan ook niet heel vervelend, al was het wel koud tijdens de trainingen van afgelopen week. Ook zaterdagavond wordt een koud avondje voorspeld. “De tegenstander heeft er ook last van, dus tijdens wedstrijden mag je het niet als excuus gebruiken. Als je veel in beweging blijft, is het wel vol te houden. Voor onze supporters vind ik het wel vervelend, maar ik hoop dat ze komen.”

Tegen Willem II hoopt Pierie de kater van een week eerder tegen Excelsior weg te spoelen. Het duel tegen de Rotterdammers werd met 0-1 verloren. “Meestal heb ik wel twee dagen last van een nederlaag. Daarna ebt het langzaam weg. Het is extra zuur als je de wedstrijdcijfers bekijkt. Zeventig procent balbezit, 26 schoten op doel en drie keer op de paal of lat. Maar ja, dat is voetbal. Het is aan ons om de zaken weer om te draaien.”

Pierie verwacht tegen de Tilburgers eenzelfde type wedstrijd als tegen Excelsior. Hopelijk dan wel met een betere afloop. “Ik verwacht dat wij weer veel de bal gaan hebben. Het is een heel belangrijke wedstrijd, want er kunnen een paar ploegen over ons heen gaan. We moeten dodelijker zijn bij de momenten in het strafschopgebied, zowel aanvallend als verdedigend.”

01102017232558_FPH7947

Doorbraak

Hoewel Pierie nog maar zeventien jaar oud is, kan hij wekelijks rekenen op een plaats bij de eerste elf van sc Heerenveen. De jonge verdediger brak dit seizoen definitief door. “Ik had in de voorbereiding niet verwacht dat ik zoveel zou spelen. Toen Joost van Aken vertrok, heb ik het vertrouwen gekregen en daar ben ik heel erg blij mee. Hoe speciaal het is om op mijn zeventiende al in de basis te staan, ga ik me denk ik pas aan het einde van mijn carrière beseffen. Nu sta ik daar nog niet bij stil.”

Zaterdagavond gaat sc Heerenveen met de zeventienjarige Pierie er alles aan doen om de drie punten in het eigen Abe Lenstra stadion te houden. “De overwinning is vanzelfsprekend het belangrijkst, maar ik ben iemand die alles bij voorkeur voetballend oplost. Ik win natuurlijk het liefst met mooi voetbal, maar als dat niet lukt win ik liever met lelijk voetbal dan dat we wel goed spelen, maar punten laten liggen.”

10092017230599_FPH9940