Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Koploper Feyenoord verslaat sc Heerenveen: 1-2

Gepubliceerd op 19 maart 2017 14:15
Koploper Feyenoord verslaat sc Heerenveen: 1-2

sc Heerenveen is er zondagmiddag in het Abe Lenstra stadion niet in geslaagd punten af te snoepen van Feyenoord. De Rotterdamse koploper won in een waar voetbalgevecht met 1-2. Reza zette de thuisclub in de eerste helft vanaf de strafschopstip nog wel op voorsprong, maar na de pauze zorgden treffers van Jorgensen en Vilhena er voor dat Feyenoord de drie punten mee naar huis nam.

Bij de Friese formatie van Jurgen Streppel was het elftal op een aantal plaatsen gewijzigd ten opzichte van het duel met Excelsior. Ødegaard en Zeneli werden in de basisopstelling vervangen door Thorsby en Slagveer.
Meteen vanaf de aftrap speelde het duel zich af in een hoog tempo. Beide ploegen zochten de aanval en dat resulteerde in een aantrekkelijke beginfase. De eerste grote kansen waren voor de thuisclub, maar Van Amersfoort en Slagveer konden hun kopballen niet genoeg richting meegeven. Feyenoord-keeper Jones hoefde niet in actie te komen.

Na ruim een kwartier spelen nam sc Heerenveen de leiding. Reza ging er vandoor na een prachtige combinatie met Slagveer, maar de Iraanse spits werd vervolgens in het strafschopgebied onderuit gehaald door Nelom. Arbiter Higler legde de bal op de stip en Reza schoot de bal vanaf elf meter tegen de touwen: 1-0.

Ook na de openingstreffer bleef het tempo onverminderd hoog en kregen beide ploegen kansen op een doelpunt. Van Amersfoort en Bijker zagen hun pogingen gekeerd worden door Jones en aan de andere kant had Kuyt het vizier niet op scherp staan toen hij het doel van Mulder met een kopbal en een schot onder vuur nam.

Na 45 meeslepende minuten in het Abe Lenstra stadion kregen de spelers een kwartier de tijd om hun batterijen weer op te laden voor de tweede helft. Na de rust nam Feyenoord het initiatief en werd sc Heerenveen teruggedrongen op eigen helft. Een kopbal van Botteghin werd nog gekeerd door Mulder, maar tien minuten na de pauze trok Feyenoord toch weer de stand gelijk. Jorgensen tikte na een aanval van de Rotterdammers de bal bij de tweede paal van dichtbij tegen het net.

Na die gelijkmaker gingen de bezoekers op jacht naar de voorsprong en had sc Heerenveen moeite om de bal in de ploeg te houden. Twintig minuten voor tijd kwam Feyenoord op voorsprong. Vilhena stoomde op en haalde hard uit met zijn linker. De bal belandde buiten bereik van Mulder in de verre hoek: 1-2.

sc Heerenveen probeerde vervolgens wat te forceren door spits Veerman in de ploeg te brengen. De ploeg van Streppel ging in het laatste kwartier opportunistischer voetballen en dit leverde ook kansen op. Slagveer en Larsson doken op in het strafschopgebied en moesten alleen nog Feyenoord-doelman Jones verslaan, maar dit bleek keer op keer een te lastige opgave.

Achterin gaf sc Heerenveen ruimtes weg, maar hier wist Feyenoord niet van te profiteren. Ook in de slotfase probeerde de thuisclub nog wel de gelijkmaker op het bord te krijgen, maar gescoord werd er niet meer in het Abe Lenstra stadion. In een prachtig voetbalgevecht moest sc Heerenveen uiteindelijk zijn meerdere erkennen in de nummer 1 van de ranglijst.