Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen
hoofdsponsor-ausnutria

Kums: 'Zeker mogelijk om van Twente te winnen'

Gepubliceerd op 21 september 2012 17:10
Kums: 'Zeker mogelijk om van Twente te winnen'

Sven Kums weet hoe het is om te stunten tegen FC Twente. De Belgische middenvelder is een van de weinige spelers van de huidige selectie, die vorig seizoen als basisspeler meedeed in de met 3-4 gewonnen wedstrijd in de Grolsch Veste. Van het basisteam van destijds en het beoogde basiselftal dat zondag zal spelen, zijn verder alleen Kristoffer Nordfeldt, Ramon Zomer, Jeffrey Gouweleeuw en Filip Djuricic over. Ook met de nieuwe groep is een stunt weer mogelijk, denkt Kums.

,,Het is zeker mogelijk om van FC Twente te winnen, waarom niet? Twente heeft donderdag een wedstrijd gespeeld, dus misschien zijn ze nog wat vermoeid. Als wij 100% gefocust zijn, kunnen we zeker winnen. Zo’n zege hebben we ook nodig. Een stunt bij Twente geeft ons vertrouwen. Vorig jaar hadden we ook zo’n moment, toen we met negen man tegen Feyenoord toch nog een punt pakten. Dat heeft ons toen veel vertrouwen gegeven voor de wedstrijden daarna. Het zou mooi zijn als we tegen Twente ook zo’n omslagpunt maken.”

Vorig jaar flikte sc Heerenveen het. FC Twente, dat nog volop in de race om het kampioenschap was, kwam via treffers van Luuk de Jong vlot op een 2-0 voorsprong. Daarna sloeg sc Heerenveen sterk toe via Bas Dost, Oussama Assaidi (2x) en Luciano Narsingh. Douglas maakte in blessuretijd nog wel de 3-4, maar de zege ging naar Friesland. ,,Echt een prachtige wedstrijd was dat”, glundert Kums. ,,Toch vond ik die thuiswedstrijd tegen AZ (5-1 winst, red.) van dat seizoen nog mooier.”

De hele aanval die vorig seizoen nog zo succesvol was tegen Twente, is nu weg. ,,We hebben inderdaad een nieuwe ploeg”, zegt Kums, zelf nog wel van de partij. ,,Logisch dat het bij ons niet meteen loopt. Wij zijn nog zoekende naar het beste niveau. Langzaam maar zeker komt dat wel weer terug. Het gaat goedkomen, dat weet ik zeker. FC Twente is al echt in vorm, ze hebben niet voor niets tot nu toe alles gewonnen in de competitie. De ploeg heeft veel kwaliteit. Hun ‘kern’ is heel groot. De spelers die op de bank zitten zijn evenwaardig aan de spelers die wel meedoen. “

Kums viert het feest mee na de treffer van Assaidi
Kums viert het feest mee na de treffer van Assaidi

Toch heeft sc Heerenveen dit seizoen al bewezen dat het tegen de topclubs een goed resultaat kan halen. Tegen Feyenoord, AZ en Ajax werd er gelijkgespeeld, maar was een zege ook absoluut mogelijk geweest. Thuis tegen de kleinere clubs heeft sc Heerenveen het opvallend genoeg juist lastig. ,,Ik heb daar eigenlijk geen verklaring voor”, reageert Kums. ,,We hebben moeite om het spel te maken. Tegen de topploegen hoeft dat niet. We kunnen dan achteruit leunen en op de counter spelen. Dat ligt ons beter. We moeten dat wel verbeteren, want thuis moet je bijna altijd het spel maken.”

Kums verheugt zich op de wedstrijd van zondag in de Grolsch Veste. Het was schrikken voor hem toen hij deze week op de training geblesseerd raakte aan zijn scheenbeen. De Belg is daardoor niet 100 % fit, maar kan wel spelen. ,,Vandaag (vrijdag, red.) op de training ging het redelijk goed. Ik kan zeker spelen.”