Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Martin Hansen over duel met Feyenoord: "Er zijn geen excuses meer"

Gepubliceerd op 4 mei 2018 13:41
Martin Hansen over duel met Feyenoord: "Er zijn geen excuses meer"

De teleurstelling over het duel met NAC Breda heeft Martin Hansen achter zich gelaten. De 27-jarige doelman kijkt liever vooruit naar de wedstrijd van aanstaande zondag tegen Feyenoord. Bij een overwinning is deelname aan de play-offs verzekerd. "We gaan het duel in om de klus te klaren", vertelt Hansen.

Na een nederlaag zoals die tegen NAC Breda is doelman Hansen 24 uur niet te genieten. De Deense goalie heeft dan weinig behoefte aan mensen om zich heen. Na een dag zet hij de knop om. "Dan gaat de blik op de volgende wedstrijd. Het mooie aan voetbal is dat er altijd een nieuwe week komt met nieuwe kansen."

10022018236832_FPH2687

Een verklaring voor de teleurstellende wedstrijd van afgelopen zondag in Breda heeft Hansen niet. "NAC Breda was veel beter die dag. We wisten dat het een moeilijke wedstrijd zou worden en dat ze zouden stormen in de beginfase, maar toch ging het mis."

De nederlaag kwam onverwacht, want de weken voor het duel met NAC Breda was sc Heerenveen in vorm. De ploeg bleef vijf duels op rij ongeslagen en ook Hansen speelde goed. De doelverdediger hield twee keer op rij de nul en tegen VVV-Venlo keerde hij bovendien een strafschop. "Ik heb dit seizoen een redelijk constant niveau gehaald, zonder veel ups en downs. Ik denk dat ik kan terugkijken op een stabiel seizoen."

Succesvol tegen Feyenoord

Zondag tegen Feyenoord wil Hansen de laatste reguliere thuiswedstrijd in de competitie goed afsluiten. Namens zijn vorige club ADO Den Haag speelde hij al twee keer met succes tegen Feyenoord. Beide keren stapte hij als winnaar van het veld. "We wonnen met 1-0 en 2-0, dus ik hield ook nog eens twee keer de nul. Het is natuurlijk een fantastische wedstrijd, want ze beschikken over spelers van hoge kwaliteit. Maar die hebben wij ook."

10092017230627_FPH0060

Als er zondag gewonnen wordt van Feyenoord, plaatst sc Heerenveen zich voor de play-offs om Europees voetbal. Ook bij een gelijkspel en zelfs bij een nederlaag kan de ploeg zich kwalificeren. "Maar we gaan het duel in om de klus te klaren. Er staat veel op het spel. We hebben een prachtig veld, mooi weer en ik hoop een vol stadion. Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een mooie wedstrijd."

Wie er zondagmiddag namens Feyenoord in het Abe Lenstra stadion aan de aftrap verschijnt, maakt Hansen niets uit. Trainer Giovanni van Bronckhorst kondigde een aantal wijzigingen aan. "Als de wedstrijd begint, zien we wel wie er op het veld staat", vertelt de doelman. "Daar ga ik mij niet druk om maken. Wie er ook speelt; zij zullen echt wel honderd procent gemotiveerd zijn."

Nog vijf wedstrijden hoopt Hansen vol gas te geven bij sc Heerenveen. "Ik wil dit team zoveel mogelijk helpen. Als we de nul houden, zijn we zo goed als zeker van kwalificatie. Het is de laatste wedstrijd van het seizoen; er zijn geen excuses meer."

10092017230591_FPH9786